Ani The Rolling Stones nesesadili Viktora Sheena z čela domácí albové hitparády

03.11.2023 07:30 - Josef Martínek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Michael Schulte a R3hab udrželi vedoucí postavení v českých rádiích a nemění se ani lídr albového žebříčku. Vítězství obhájil Viktor Sheen s deskou "Planeta opic", která za sebou nechala i vysoce očekávanou novinku The Rolling Stones. Do top desítky pronikla také výběrovka Václava Neckáře k jeho osmdesátinám.
Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
© Universal Music
RÁDIA - Celkově šestým prvenstvím (a třetím v řadě) potvrzuje "Waterfall" pozici zatím nejúspěšnější písničky podzimu v našich rádiích - a to i přesto, že Michael Schulte a R3hab ji vydali už v březnu. Německá scéna slaví tentokrát dokonce dvojnásobný úspěch, hned za svým krajanem Schultem totiž na stříbrném stupínku boduje Nico Santos s "Number 1". Už jen jediný krůček schází k tomu, aby singl dostál svému názvu.

Naprostou stálicí tohoto roku je v éteru Miley Cyrus s "Flowers". V lednu vydaný song se během svých dosavadních čtyřiceti kol v pořadí jen třikrát nevešel do top desítky, přičemž mezi šestým a třicátým týdnem zaznamenal rekordní sérii pětadvaceti po sobě jdoucích triumfů. Nyní se po třech měsících vrací na medailové stupně, konkrétně na trojku.

Na čtvrtou příčku poskočila z jedenáctky Taylor Swift se starším kouskem "Cruel Summer". Ten se objevil už na albu "Lover" z roku 2019, ale třiatřicetiletá zpěvačka ho letos v červnu překvapivě vydala jako singl, přestože už mezitím představila tři další řadové desky. V říjnu se v návaznosti na uvedení jejího koncertního filmu "Taylor Swift: The Eras Tour" dokonce vyšvihl do čela americké singlové hitparády. První pětici uzavírá, stejně jako minule, Pink s "Runaway".

Nejhranější domácí písničkou zůstávají "Hory" od O5 a Radeček. Ze sedmičky ale skupině dýchá na záda hned několik pronásledovatelů - osmí jsou Jelen ("Touha a pláč"), devátá Anna K. s titulní skladbou nového alba "Údolí včel" a desítku si uzmul Marek Ztracený se "Stále věřím".

Nezvykle bohatý výčet novinek zahrnuje rovnou jedenáct kousků. Nejvýše to dotáhla filmová skladba "Život je krásný" od Kryštof pro druhý díl snímku o psím hrdinovi "Gump", kterou najdeme na devětadvacítce. Německou taneční scénu reprezentují sedmatřicátí Lizot, kterým v "Dooh Dooh (Stereo Sound)" sekundují Shibui a Barcode Brothers. Do horní poloviny pořadí se vešla také další spolupráce aktuálních šampionů Michaela Schulteho a R3haba "Better Me" (48.) a "Smůla" od Chinaski (49.).

Zbývající čerstvé položky zajistili Blanka (51. "Rodeo"), Marshmello a Dove Cameron (52. "Other Boys"), Plain White T's (56. "Red Flags"), Ray Dalton (58. "Do It Again"), Post Malone (60. "Enough Is Enough"), The Chainsmokers (62. "Summertime Friends") a Niall Horan (99. "Meltdown").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  2. Nico Santos - Number 1
  3. Miley Cyrus - Flowers
  4. Taylor Swift - Cruel Summer
  5. Pink - Runaway
  6. Lost Frequencies - The Feeling
  7. O5 a Radeček - Hory
  8. Jelen - Touha a pláč
  9. Anna K. - Údolí včel
  10. Marek Ztracený - Stále věřím


Viktor Sheen - Planeta opic
© Warner Music
ALBA - Zatímco minulý týden nemohlo být o vítězství novinky Viktora Sheena "Planeta opic" pochyb, tentokrát se nabízela otázka, zda česko-kazašského rappera přece jen nepřeskočí legendární The Rolling Stones.

Jejich po osmnácti letech vydaná studiovka "Hackney Diamonds" sklízí skvělé ohlasy, v naší recenzi dostala dokonce absolutní hodnocení. Sheen však triumfuje i podruhé. Když ho nesmetly ani Valící se kameny, je dost možné, že minimálně do konce roku je na prvním místě vystaráno. O jeho dominanci svědčí také pohled na žebříček digitálních singlů - v top desítce totiž songy z "Planety opic" zabraly hned osm příček. Před týdnem to bylo pro opičí album dokonce prvních patnáct míst.

Za stříbrnými Stouny následuje opět Sheen, tentokrát díky společnému počinu s Calinem "ROADTRIP", s nímž v říjnu obsadili pražskou O2 arenu. V top desítce stále pobývají také jeho starší nahrávky "Příběhy a sny" (5.) a " Černobílej svět" (10.). O momentálně nejpopulárnějším domácím interpretovi u mladého publika zkrátka nemá smysl vést debaty.

Absolutní nadvládu domácího rapu narušila ještě jedna novinka z jiného žánru i generace. Nedávné osmdesátiny Václava Neckáře si totiž přímo říkaly o čerstvou kompilaci. Výběr "Osmdesát / Největší hity 1965 - 2023" skutečně obsahuje osm desítek songů a začíná jako sedmý nejžádanější.

Pop-punkeři Blink-182 vyslali svou novou řadovku "One More Time..." na patnáctku, Radůza rekapituluje dosavadní dráhu titulem "Bylo nebylo" z pětatřicátého řádku. Poslední čerstvé zboží se zásluhou excentrické Pam Rabbit a jejího pouze digitálně vydaného debutu "I Love The Internet" ukrývá na čísle čtyřicet jedna

Top 10 - alba:
  1. N Viktor Sheen - Planeta opic
  2. ▲ The Rolling Stones - Hackney Diamonds
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. PTK - Silent Kill
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Václav Neckář - Osmdesát / Největší hity 1965 - 2023
  8. Dollar Prync - Kures Drill
  9. Calin - POPSTAR
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 43. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY