The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda

27.10.2023 14:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Polydor Records

The Rolling Stones se svou čerstvou, skvělou deskou "Hackney Diamonds" (první studiovkou po osmnácti letech) doslova ovládli internetový prostor. Jedno pozitivní a nadšené hodnocení střídá druhé a nejčastěji se skloňuje jedna věc: tahle parta téměř osmdesátiletých zasloužilých rockerů stále srší těžko uvěřitelnou energií. Nicméně studiová kouzla jsou jedna věc a koncertní výkon věc druhá. Jak ale ukazuje aktuální živý záznam epické gospelové balady "Sweet Sounds of Heaven", ona tam tam energie je i na jevišti.

Video vzniklo minulý týden v klubu Racket v New York City na release párty k novince. Tajný koncert byl určen pouze pro pozvané. Návštěva byla zhruba 650 osob a v publiku byli třeba Diana Krall, Elvis Costello nebo herci Daniel Craig či Rachel Weisz. Stouni zahráli stručný sedmiskladbový set, v němž vedle živých debutů "Angry", "Whole Wide World" a "Bite My Head Off" zazněly i klasiky "Shattered" a "Jumpin' Jack Flash". Přídavek obstarala právě "Sweet Sounds of Heaven", v níž se ke kapele přidala i Lady Gaga.

A výsledkem je skutečně jiskřivá performance, nesmírně energická a odehraná s profesionální lehkostí. Jako by těm pánům nebylo oněch osmdesát, ale tak o třicet či čtyřicet let méně. A Jagger naprosto v klidu zvládá držet krok s podstatně mladší zpěvačkou a ve vokální přetahované v druhé části songu se ani trochu nenechá zahanbit. Muzikanti tímhle vystoupením de facto zahájili koncertní cyklus k novému albu. Jakkoliv není turné dosud potvrzené a ohlášené, dá se počítat s tím, že The Rolling Stones doma sedět nezůstanou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY