art - musicserver.cz">

Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art

23.10.2023 08:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Martin Bambušek / musicserver.cz

Maskované komando z Iowy vydalo svou zatím poslední řadovou desku "The End, So Far" už před rokem, to mu však nijak nebrání v tom, aby se k ní vracelo - a to rozhodně ne pouze koncertně. Muzikanti totiž představili zbrusu nový videoklip k intenzivní skladbě "Hive Mind". A je to tedy pořádný art, který se navíc úplně obešel bez přítomnosti samotné formace.

Přesto jsou v brutální a surreálné poetice videa Slipknot jasně cítit. Aby ne, když se o jeho realizaci postaral klíčový člen formace Shawn "Clown" Crahan. Výsledek je podivnou noční můrou, nahlédnutím do světa vymknutého z kloubů i halucinační vizí, kde se potkávají loutky, jeptišky ve stříbrných hábitech, porcování zmíněných loutek a neonová poetika. Jakkoliv jde těžko najít nějakou jasnou interpretaci - pokud nějaká je, tak ji zná patrně pouze Crahan - tahle barvami zářící noční můra (jak paradoxní!) se do mysli docela zapíše.

I když je dojem spíše udržovací, klip alespoň zaplňuje období mezi koncertními turné. Na novou desku, která poprvé vyjde mimo dosud domovskou stáj Roadrunner Records, si asi nějakou dobu ještě počkáme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY