MYDY vás v novém klipu zavedou na rozjetou párty na "Terrace of 57th"

16.10.2023 09:53 - Hana Bukáčková | foto: Aloha Burn

Vloni vydané album "V" teď kapela MYDY připomíná songem "Terrace of 57th".

Za klipem stojí historka z našeho rozhovoru: "Žofie během covidu začala pracovat jako asistentka režie u filmu. Při jednom projektu měl štáb pronajaté celé 57. patro hotelu, včetně terasy, na které se uprostřed největšího pracovního vyčerpání a ještě k tomu v zimě paradoxně strhla ohromná taneční párty, která celou četnou skupinu nepopsatelným způsobem sblížila. Žofie přišla s tím, že by chtěla napsat soundtrack k tomuhle večeru. Tak jsme ho udělali."

Režisérského postu a kamery se ujal člen bandu Mikuláš Pejcha. Scenérie jsou mi blízké i tím, že se natáčelo na Praze 4 kolem vstupu do stanice metra Pražského povstání a u Kongresového centra a okolí, tedy v lokalitách, kde se hojně pohybuju, žiju. Prostorové, atypické kulisy hrají ve vizuálu prim. Navíc správně pootočený průduch metra působí za zády rudovlasé frontmanky jako kříž. Světelné tvary zas připomínaly právě probíhající Signal festival z pražských ulic.

Písnička je syrovějšího rázu. Začátek mi přijde trochu vlahý, naštěstí jej po třiceti sekundách rozbije správně vložený beat, a postupně tak song dostane roztančené rockové grády odkazující na předchozí album "Numbers". Musím se ale přiznat, že různými přechody mezi žánry pro mě MYDY ztratili původní, jedinečný šmrnc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY