Domácí naděje Marbles přinášejí v "If I Told You" chytlavý indie pop. V klipu se realita prolíná s vnitřním světem

12.10.2023 14:52 - Josef Martínek | foto: Filip Strakoš a Jonatan Sečka

Jméno pražské kapely Marbles by si měli zapamatovat všichni příznivci příjemných indiepopových melodií. Tři dívky a bubeník o sobě dali už loni vědět účastí ve finále soutěže Startér Radia Wawe. Také novinka "If I Told You" stojí za pozornost - je přirozeně chytlavá, vkusně uchopená a nepostrádá vnitřní náboj.

Videoklip natáčeli dva mladí a talentovaní režiséři - jedním z nich byl Filip Strakoš, mimo jiné fotograf musicserveru, tím druhým pak Jonatan Sečka. Jeho děj se odehrává v zimě, v noci na opuštěné zastávce MHD. Zpěvačce ujede autobus přímo před nosem, a tak se na nepříliš pěkném místě ponoří do svého vlastního, mnohem barevnějšího a útulnějšího světa.

"Klipem jsme chtěli znázornit prolínání reality s vnitřním světem zpěvačky. Přišlo nám proto jako dobrý nápad najít pro ztvárnění této myšlenky nějaké běžně dostupné veřejné místo," říká Filip Strakoš, který má ve svém profesním životopisu zapsanou například spolupráci na dokumentu "8. den války" natočeném v době rozpuku konfliktu na Ukrajině.

Dílo se povedlo jak po hudební, tak po vizuální stránce. Výsledek diváka zahřeje podobně jako pokojíčková výzdoba a šálek čaje hlavní hrdinku klipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY