Symfonicko-rockoví The Flower Kings zahrají už za pár dní v Olomouci

06.10.2023 07:54 - Jiří V. Matýsek | foto: The Flower Kings

The Flower Kings jsou legendární švédská kapela, která je od svého vzniku v roce 1994 vedená kytaristou, zpěvákem, skladatelem, astronautem, šéfkuchařem a veteránskou ikonou Roine Stoltem. Věnují se tomu, co mají nejraději, a to jedné odnoži prog rocku, nazývané symfonický rock, do kterého zahrnuli klasickou hudbu, filmové zvukové stopy a jazzové, ethno či bluesové vlivy a jako odezvu 70. let i metalové prvky. Formace nyní míří do Olomouce, v tamním Bounty Rock Café zahraje už 10. října.

Do hanácké metropole zamíří muzikanti vyzbrojeni čerstvým studiovým albem. Šestnáctá položka v jejich diskografii dostala název "Look At You Now" a vyšla 8. září. Jak je jejich dobrou tradicí, i tentokrát nabídne vintage vibrace a hřejivé a příjemné zvuky, které upomínají na klasická alba ze 70. let. "Look At You Now" je o objevování grandiózních zvukových kulis a analogového pocitu, který přenáší do minulé éry rocku s vířivými syntezátory a kytarami v rozsáhlejších prokomponovaných skladbách.

Roine Stolt k vydání alba dodává: "První singl, a stejně tak i úvodní skladba "Beginner’s Eyes", je píseň, která má svůj původ na samém počátku 90. let, v době před seskupením The Flower Kings, ale nyní je konečně a jemně rozvinutá a správně nahraná. Je to veselá melodie se spoustou květnatých slunečných témat propletených vokálů, má dobrý groove i skvělé zvuky hammondek. Není pochyb o tom, že The Flower Kings nehrají žádný 'styl' ani žádnou ligu jinou než jejich vlastní, tedy styl, který pečlivě vytvářeli a formovali po více než 25 let," popisuje.

Vstupenky jsou v prodeji přímo na stránkách klubu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY