něco něco lákají na "Třetí" album druhou písničkou "Co vlastně chceš"

12.09.2023 14:28 - Honza Balušek | foto: Tyn Týna

Dvojice něco něco, kterou tvoří Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, vydá už 22. září svou třetí studiovku, kterou pojmenovala jednoduše "Třetí". Po prvním singlu "Obrysy" nyní přichází s novinkou "Co vlastně chceš II". Dvojka v názvu songu odkazuje na stejnojmennou písničku, která vyšla na debutu formace "Začíná".

"Předem si pojmenováváme témata, kterým se na deskách chceme věnovat, a od toho se následně odvíjí celý proces naší tvorby. A jedním z prvních motivů, na kterém jsme se okamžitě shodli, byla nesmyslnost kultu mládí. Málokdo v rané dospělosti ví, co vlastně chce. A my sami se teprve v posledních letech stáváme takovými lidmi, jakými jsme chtěli být," říká o tématu singlu zpěvačka a textařka Alžběta Trusinová.

Rychlá písnička vyznívá i přes své nelehké téma optimisticky. Díky výraznému kytarovému motivu připomene New Order a melancholický zpěv obou protagonistů zase zlaté časy jiné dvojice - Kieslowski.

něco něco na vydání třetí řadovky na CD a vinylu sbírají finance na Doniu, kde si můžete vybrat z mnoha různých odměn. Nahrávku pak pokřtí v brněnském Kabinetu Múz 3. října a v pražských Kasárnách Karlín 19. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY