Když hollywoodská hvězda září

05.08.2003 12:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Třetím singlem z posledního alba Madonny "American Life" se stala píseň "Hollywood", k níž byl natočen i zajímavý videoklip, o kterém jsme již psali. Dnes se v recenzi koukneme na maxisingl, který je již tradičně napěchován povedenými remixy.
7/10

Madonna - Hollywood

Skladby: Hollywood (Radio Edit), Hollywood (Jacques Lu Cont's Thin White Duck Mix), Hollywood (The Micronauts Remix), Hollywood (Oakenfold Full Mix), Hollywood (Deepsky's Home Sweet Home Vocal Mix), Hollywood (Calderone & Quale Glam Mix)
Celkový čas: 41:14
Madonna si rozhodně na prodejní úspěch posledního alba "American Life" nemůže stěžovat, je to poměrně úspěšný počin. Jako třetí singl se po "Die Another Day" a "American Life" vydala do rádií a všude jinde bojovat píseň "Hollywood", ve které si Madonna vyzkoušela i rap. Video k této písni je provokující, na našich stránkách jste si o něm již mohli přečíst. Madonna má hejblátka zábavního průmyslu ve svých rukách dobře lapena a možná i našla způsob, jak obejít ono přihlouplé anglické omezení pro maximálně třískladbové singly a po vzoru amerického trhu vydala nabitý disk, kde se to remixy jen hemží. Sama tvrdí, že ten, kdo chce mít kompletní sbírku singlů, si kvůli obalům koupí i ona okleštěná anglická vydání jako dvojdílný set singlů. A pak pro fandy, kterým jde hlavně o muziku, vydá třetí díl, na kterém je vše a dokonce, jako v případě singlu "Hollywood", i něco navíc, remix z produkce Viktora Calderoneho.

Když nebudeme počítat úvodní edit pro rádia, čeká zde pět remixů. K roztančení přispěje "Jacques Lu Cont's Thin White Duck Mix" pod taktovkou Stuarta Price. Mírné zklamání a vykradení reklamní vychytávky "Flat Beat" od Mr. Oiza, to je remix z produkce Micronauts (aka Christophe Monier). Závěrečné tři remixy vám však chladnější začátek vynahradí. Paul Oakenfold nezklamal, je to velký mág, který dokáže do svého typického tranceu zamotat vše, i povedenou hitovku Madonny "Hollywood". Nejen kytarové samply a rychlejší tempo dělají z tohoto remixu povedenou záležitost. Dvojka Scott & Blum pod značkou Deepsky potvrdili dobrou práci, kterou odvedli již na singlu "Die Another Day", jenž hudební kritika označila za nejpovedenější remix minulého roku. Jejich přepracování originálu se vtěsnalo do svižného beatu a citu pro detail melodie a ohledu na původní hudební motivy. O poslední remix se postaral již nadmíru osvědčený Viktor Calderone, jehož remixy označkovaly již několik singlů Madonny, tento se doopravdy povedl, společně s prací Paula Oakenfolda patří k tomu nej tohoto stříbrného disku.

Madonna ani tentokráte nezklamala. Singl s remixy "Hollywoodu" se povedl, každý si zde může vybrat, který se mu zalíbí a roztančí nejvíce. Zvučná jména potvrzují kvalitu. Je to radost, když se spojí chytrost a um lidí, kteří vědí, co dělají. "Hollywood" je dokladem, jak se dají z již tak povedeného originálu udělat taneční kousky, které nic nekazí na kráse celku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY