Michal Hrůza se vrhá do vln vztahů jako "Neplavec"

09.08.2023 12:42 - Hana Bukáčková | foto: Pavel Brilla

Každý to známe: láska, zamilovanost, zaslepenost a vše, co k tomu patří. Je to vděčné téma i pro hudebníky, Michal Hrůza se ovšem rozhodl zpracovat je jinou formou. Ve videu k písni "Neplavec" je okouzlen, ošálen, má nasazené pomyslné růžové brýle, které nevidí to opravdové kolem nás, to, co často nevědomky přehlížíme.

"Klip popisuje příběh o okouzlení krásnou ženou, která donutí bláznivě zamilovaného neplavce jít do moře za ostatními, i když neumí plavat. A málem se utopí. Zachrání ho druhá dívka, která si zachovala chladnou hlavu," zasvěcuje nás do dění interpret.

Ve snímku, o který se kompletně (tedy od scénáře přes kameru a střih až po režii) postaral baskytarista Pavel Brilla, je vše metaforicky zasazeno k německým břehům Baltského moře. Černobílý vizuál citové rozpoložení jen umocňuje. Hlavní role ztvárnily Petra Beránková a Ivana Uhlířová, zahráli si zde ale i členové kapely, v roli námořního kapitána se pak objeví i nováček v sestavě, ostřílený Jan Horáček.

Příběh nekončí smutně, ale dává možnost načít novou životní kapitolu, pomyslnou druhou šanci. Proto neztrácejte naději... a ani hlavu pro někoho, kdo si to nezaslouží. I když se může zdát, že jste sami, nejste. Ve chvíli, kdy to nečekáte a kdy vám přijde vše jako z(a)tracené, podá vám někdo pomocnou ruku, hodí záchranný kruh, vleje do žil novou krev a dá životu nový směr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY