Lorna Shore slaví dva roky s novým zpěvákem koncertním klipem ke skladbě "Of the Abbys"

07.08.2023 16:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Už jsou to dva roky, co americká deathcorová banda Lorna Shore vyslala do světa EP "...And I Return to Nothingness" a představila na něm hlasové schopnosti nového vokalisty Willa Ramose. Zahájila tak třetí epizodu své kariéry, a jakkoliv na předchozí nahrávky těchto muzikantů pěla už před lety kritika chválu, až nyní jsou Američané výrazným tahounem festivalů a figurují na prvních místech koncertních turné. V loňském roce hráli na jaroměřském metalovém svátku Brutal Assault a předskakovali Parkway Drive ve Foru Karlín, letos se představili na Rock For People a v listopadu je čeká koncert v Roxy.

"Myslím, že nikdo z nás nedokázal předpovědět, co EP udělá s kapelou i s námi jako jednotlivci. Ty tři písně nám umožnily dělat věci, o kterých bychom si dříve nechali jen zdát. Jsme nesmírně vděční za všechno, co z tohoto EP vzešlo, a chceme oslavit jeho výročí. Děkujeme, že jste se v tomto díle našli tak, jak jsme se našli my. Děkujeme vám za všechno," nechal se slyšet kytarista formace Adam De Micco.

Výročí svým způsobem průlomového EP si kapela nyní připomíná klipem ke skladbě "Of The Abbys". Ta třískladbovou nahrávku otevírala a nabídla všechny zásadní atributy, které skupina dále rozvíjela na letošní desce "Pain Remains", tedy vzletný orchestrální podklad, hutné riffy, masivní breakdowny i technické pasáže. Vše korunuje tehdy nováček Ramos, který beze švů přeskakuje mezi brutálním growlem a blackovým skřehotem.

Doprovodný klip je přesně tou oslavou úspěchu, kterou má být. Je složený z koncertních záběrů, které pocházejí z malých klubů i velkých festivalových pódií, a dobře zachycuje tu obrovskou, pohlcující i ničivou energii, která Lorna Shore katapultovala mezi přední spolky extrémnějších metalových forem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY