Kabaret, sex & peníze. LP natočila v Praze pompézní klip

27.06.2023 17:03 - David Věžník | foto: Ryan Jay / BMG

LP (která se identifikuje jako genderově neutrální a v angličtině upřednostňuje používání zájmen they/them) se podělila se světem o skladbu "One Like You", druhou ochutnávku z očekávaného studiového alba "Love Lines". Singl doprovází výpravný videoklip natočený v Praze s československou zpěvačkou a herečkou Radkou Pavlovčinovou v roli milenky LP.

Sentimentální, nadčasová píseň svou nakažlivou energií navazuje na předchozí singl "Golden" a ukazuje všestrannost LP coby jedinečné interpretky i zkušené autorky skladeb, které působí zároveň moderně a zároveň jako ze všech možných období.

Klip režíroval Juan David Salazar (Moby, LP, Adidas). Vizuálně podmanivý snímek rozvíjí napínavý příběh odehrávající se v kabaretním klubu 30. let. LP zde hraje špionážní agentku zapojenou do operace s hazardními hrami, v nichž jde o vysoké částky. V napínavém příběhu není nouze o sexuální napětí či odvážné kousky. Postava LP ve videu vzdává hold předchozím klipům "One Last Time" (2021) a "Goodbye" (2022), a vytváří tak ucelený a propojený vizuální vesmír, který dodává umělecké cestě této umělkyně hloubku.

"Byl to pro mě splněný sen. LP jako zpěvačku a tvůrkyni obdivuju už léta, miluju její hudbu a hlavně její videoklipy. Líbí se mi v nich ženská tematika, zpracování, jsou divoké, rozmanité a upřímné," říká o spolupráci Radka Pavlovčinová.

Na samotný vznik klipu vzpomíná slovy: "Natáčení trvalo pouze jeden den a musím říct, že jak samotná LP, tak celý její tým byli ohromně přátelští a pohodoví. Pořád jsme se smáli a vtipkovali, atmosféra byla uvolněná, klidná. Fascinovalo mě, jak se taková obrovská světová hudební ikona vůbec nebere vážně a každou chvíli si dělá legraci jak ze sebe, tak ze všech a všeho kolem. Natáčecí den byl pro mě nádherným zážitkem, který dodnes vnímám jako jeden z nejkrásnějších dnů mého života."

Album "Love Lines", které vyjde 29. září, přinese hluboký a reflexivní pohled na životní zkušenosti LP, včetně milostných vztahů i vztahů s rodinou a se svým vlastním já. Deska vznikala mezi ostrovem Grand Cayman a Palm Springs a LP na ní spolupracovala s Ashtonem Irwinem (5 Seconds Of Summer), Andrewem Berkeleym Martinem (Palaye Royale) a na Grammy nominovaným producentem a skladatelem Matthewem Paulingem.

Výsledkem bude dojemné a emotivní dílo, které ukazuje osobní růst a sebepoznání LP. "Love Lines" nabídne autorčin nezaměnitelný hlas, upřímné vyprávění příběhů a neokázalý rock and roll v kombinaci s neskrývanými emocemi. "Tohle je esence mě samotné a toho, co jsem celý život dělala, o co jsem se starala a co jsem se snažila pochopit a vyřešit," dělí se o své pocity LP, která s "Love Lines" nalezla novou úroveň sebevědomí. "I jako člověk mám pocit, že jsem stále jakoby hutnější a koncentrovanější. Každým rokem jsem víc sama sebou. Jsem jako to kafe, do kterého musíš přidat vodu, aby bylo tak patnáctkrát silnější."

Tracklist alba je následující: Golden, Wild, Dayglow, Long Goodbye, Love Lines, Hola, One Like You, Love Song, Big Time, Blow, Burn it Down, Hold the Light. Sama multiplatinová umělkyně následně vyrazí na turné po Severní Americe. To startuje 21. října v kalifornském Anaheimu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY