Calin a Viktor Sheen poraženi! V albovém žebříčku je se společnou deskou přeskočily hvězdy z Milion Plus

22.06.2023 09:00 - Josef Martínek | foto: Milion+

Nejhranější píseň v českých rádiích zůstává dlouhé měsíce stejná - "Flowers" od Miley Cyrus. Také v albové hitparádě jsme si zvykli uvádět na vedoucí pozici dlouhodobé krále, Calina a Viktora Sheena, tentokrát jim však vypálili rybník konkurenti z labelu Milion Plus se společnou nahrávkou "Krtek Forever".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Ani po dosažení rekordu v počtu vítězství v tuzemských rádiích nemá Miley Cyrus dost. Její hit "Flowers" posouvá toto maximum o další triumf - už devatenáctý. Ke změnám nedošlo ani na zbývajících medailových příčkách, a tak si dvojku zopakovala Pink s "Trustfall" a bronzová pozice náleží formaci ClockClock zásluhou "Someone Else".

Nejvýraznější posuny první desítky najdeme v jejím prostředku. Na pětku poskočili Jax Jones a Calum Scott - britský producent a jeho zpívající krajan získali s "Whistle" rovnou čtyřiačtyřicet míst k dobru. Také David Guetta, Anne-Marie a Coi Leray si díky "Baby Don't Hurt Me" významně polepšili, konkrétně z třiatřicítky na současnou šestku.

O další místo postoupil také Marek Ztracený, jehož aktuální singl "Stále věřím" najdeme na čísle sedm. Zpěvák s ním před několika dny třikrát roztančil pražský Eden, jak si přál, a v příštích týdnech bude nejspíš aspirovat i na nejvyšší pozice v rádiovém žebříčku.

Ze čtyř novinek se dvě vmáčkly do horní poloviny stomístného pořadí. Dvojice DJů Switch Disco si do "React" přizvala Ellu Henderson a výsledek jejich počínání startuje na dvaatřicáté příčce. Hned za nimi začínají svou pouť domácí Sofian Medjmedj a Ben Cristovao se songem "Slzy".

Čekání na zářijovou šestou studiovku od Thirty Seconds To Mars nazvanou "It's The End Of The World But It's A Beutiful Day" krátí fanouškům singl "Stuck", který si zabral šedesátou sedmou řádku. Poslední čerstvý kus v éteru obstarala norská interpretka Alessandra a dobře ho znají diváci letošní Eurovize. Píseň "Queen Of Kings" skončila v populární soutěži na páté příčce, u nás v éteru začíná jako dvaaosmdesátá.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Pink - Trustfall
  3. ClockClock - Someone Else
  4. Chinaski - Měl bych si boty zout
  5. Jax Jones feat. Calum Scott - Whistle
  6. David Guetta feat. Anne-Marie & Coi Leray - Baby Don't Hurt Me
  7. Marek Ztracený - Stále věřím
  8. Poetika - Půlnoc
  9. Dermot Kennedy - Kiss Me
  10. Mimi Webb - Ghost Of You


Milion Plus - Krtek Forever
© Milion+
ALBA - Ve svém devatenáctém kole se Calin a Viktor Sheen museli s deskou "ROADTRIP" teprve podruhé sklonit před někým ze soupeřů. O jejich porážku se znovu postaral label Milion Plus, který tentokrát vyslal do boje společnou nahrávku všech svých hvězd "Krtek Forever".

V titulu vítězné novinky jsou speciálně vyzdviženi i aktuálně nejžádanější zástupci pardubického vydavatelství - Yzomandias a Nik Tendo. Právě oni dva dokázali zmiňované duo jednou sesadit již v dubnu, a to s reedicí "Kruhy & vlny (217 Twins Edition)", které aktuálně patří čtvrtá příčka.

Dvakrát na stupních vítězů boduje Viktor Sheen - vedle stříbrného umístění pro "ROADTRIP" se může těšit ještě z trojky pro svůj zatím poslední sólový počin "Černobílej svět". Naprostou nadvládu rapu stvrzuje pátým místem Ektor s albem "Detektor III".

Jediným hudebníkem mimo žánr v top desítce je na osmé příčce Daniel Landa se studiovkou "Minový pole", vydanou po dlouhých osmi letech.

Top 10 - alba:
  1. N Milion Plus & Yzomandias & Nik Tendo - Krtek Forever
  2. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  5. Ektor - Detektor III
  6. Calin - POPSTAR
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Daniel Landa - Minový pole
  9. Hard Rico - Secret Eyes
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY