Glenn Hughes přiveze do Olomouce výročí alba "Burn" od Deep Purple

22.06.2023 07:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Glenn Hughes, svého času baskytarista Deep Purple, ale i muzikant působící v Black Sabbath či superskupinách Black Country Communion nebo The Dead Daisies, se v rámci své aktuální tour zastaví také v České republice. V úterý 27. června přiveze do olomouckého S-klubu speciální koncert věnovaný slavné párplovské desce "Burn", na které zpíval David Coverdale.

"Je to už 50 let, co jsme s Deep Purple v létě v roku 1973 dávali dohromady 'Burn'. Bylo to v nádherném prostředí britského venkova, v pevnosti Clearwell castle. Na tomto hradě byla mezi námi výborná pohoda, měli jsme s Davidem Coverdalem pocit, že Deep jsou s námi jako novými členy jinou kapelou. Nemohli jsme se dočkat, až začneme pracovat na nových skladbách! Mezi zdmi hradu panovala doslova elektrizující atmosféra," vzpomíná Glenn.

Clearwellský pobyt si muzikanti užívali. "Možná si dovedete představit, jak moc mohlo to místo vybízet k různým psím kusům, před čímž nás při příchodu varoval i John Lord. Ritchie Blackmore byl v tomto velmi vynalézavý. Jeden večer před spaním mi do pokoje propašoval reproduktor. Ukryl ho a pak mi pouštěl zvuky duchů," směje se Glenn a přidává historku k titulnímu songu: "Složili jsme ho jako poslední. Vrátili jsme se z hospody, vešli do zkušebny v kryptě a stal se zázrak... Písničky jsme později v říjnu nahráli ve švýcarském studiu v Montreux."

Na olomouckém koncertě zazní kompletní deska "Burn" společně s výběrem skladeb od Deep Purple z období, kdy v kapele Hughes působil. V hanácké metropoli ho doprovodí Soren Andersen (kytara), Ash Sheehan (bicí) a Bob Fridzema (klávesy). Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY