shop.musicserver.cz
Colour Meeting doplňuje program. Exkluzivní zahraniční vystupující doplní výrazná jména česko-slovenské hudební scény

Colour Meeting doplňuje program. Exkluzivní zahraniční vystupující doplní výrazná jména česko-slovenské hudební scény

Vydáno: 26.05.2023 09:26 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Colour Meeting
Uhrančivé a cappella zpívající duo podpořené elektronikou Tarta Relena, belgická multižánrová smršť Echoes of Zoo, směs blues, psychedelie a marocké gnawa music Bab L’ Bluz nebo potomek toho nejlepšího z americké country scény George Cessna a k nim skvělí zástupci domácí scény v čele s Prago Union, Vltavou, Katarínou Málikovou, Terne Čhave, Metastavy, Ba:zel nebo Projekt Porajmos doplňují program Colour Meeting festivalu. Jubilejní dvacátý ročník se odehraje 14. a 15. července a nabídne víc než dvacet programových položek na třech pódiích. Vstupenky v nižší cenové vlně jsou k dispozici pouze do 31. května!

Festival si buduje pověst na přivážení výrazných a neokoukaných zahraničních umělců a nejinak je tomu i letos. Na Colour Meetingu se představí Tarta Relena, dvě a cappella zpívající katalánské dívky, v polyfonních harmoniích postmoderně redefinující liturgický a lidový písňový repertoár pocházející často až ze středověku a ohraničený Středomořím. Navíc uvozený do emocí 21. století a dobarvený šumící, jemně praskající, ambientní, ale i dokonce strašidelnost vzbuzující elektronikou. Belgičtí Echoes of Zoo spojují vlivy z celé hudební zeměkoule do nespočtu elektrizujících groovů a jejich živá vystoupení předchází pověst nespoutaných show, které nenechají diváky v klidu.

Colopur Meeting 2023 plakát
© Colour Meeting
Pro milovníky kytarové hudby nabídne letošní program neortodoxní pojetí psychedlického rocku v podání kapely Bab L’ Bluz. Francouzko-marocká skupina zrušila odvěká dogmata ohledně tranzovní gnawa music, přidala psychedelii, přesvědčení, že blues je matkou veškeré hudby, a do názvu debutového alba převzala pokyn dávného mládežnického hnutí Nayda! - probuďte se. George Cessna na Colour Meeting přijede společně s australským souputníkem Rhyecem O’Neillem. Společně naladění na temnější odstíny života a schopní komukoliv svými písněmi připomínající temný marš z kostela na hřbitov se zastávkou v baru pokazit sváteční den. "Myslím, že jsem vždycky ze všeho nejvíc chtěl hrát v tátově kapele, ale když se tak stalo, přece jenom jsem se dostal do bodu, kdy jsem si řekl, ale co teď? Nechtělo se mi věřit, že dokážu přijít s něčím podobně zvláštním a krásným, jako je hudba Slim Cessna’s Auto Club," přiznal jejich baskytarista George Cessna, slyšitelně i viditelně syn svého otce, na svých albech však z jeho stínu osobitě vystupuje a překračuje dogmata denverské country scény.

"Mohlo by se zdát, že organizace 20. ročníku už musí být rutinní záležitost, ale vůbec to tak není. Na jedné straně jsme celou dobu záměrně usilovali o zachování rodinné, domácké, DIY atmosféry, ale na druhé straně se radikálně proměnila struktura line-upu. Zhruba polovinu programu dnes tvoří většinou české premiéry zahraničních kapel a umělců, kteří se objevují na nejvyhlášenějších zahraničních festivalech, jako letos např. Daniel Herskedal, Bab L’ Bluz nebo Tarta Relena," popisuje přípravy letošního 20. ročníku Colour Meetingu ředitel festivalu Dušan Svíba.

Domácí scénu budou zastupovat umělci a kapely, kteří už mají s festivalem nějakou historii. Po 20 letech se na festival vrací Terne Čhave, kteří mezitím procestovali Evropu a představili se v podstatě na všech velkých festivalech v Česku. Návrat po devíti letech hlásí také rapper Kato a jeho Prago Union, kteří přivezou novou desku "Příduhned", za kterou byli nominováni na cenu Anděl v kategorii skupina roku. Stejně tak byla na tuto cenu nominována i Vltava, která do Poličky kromě nového alba "Spass muss immer sein" přiveze celou řadu svých dalších hitů! Dále se na Colour Meetingu představí slovenská zpěvačka, skladatelka a jeden z největších tamních hudebních talentů Katarína Máliková. Novou desku žhnoucí ticho představí na festivalu kapela Metastavy. Vedle nich vystoupí také Ba:zel, elektroakustické dítě neočekávaně zrozené dvěma cizincům na cestě světem. V neposlední řadě návštěvníci uslyší také Projekt Porajmos, pásmo romských písní, které vznikly v koncentračních táborech nebo se zapomenutým romským holocaustem přímo souvisí. Premiéra tohoto projektu proběhla v pražském sále Vzlet 21.3.2023. Sami muzikanti se, na základě ohlasů a vlastního silného prožitku, rozhodli v hraní pokračovat právě pod názvem Projekt Porajmos.

Colour Meeting není ale postaven jen na hudebním programu, důležité je vzájemné propojení, kontrasty odlišných nálad žánrů i uměleckých vyjádření, které u návštěvníků dokáží vyvolat stavy překvapení a euforie a samozřejmě také domácká atmosféra a to, že tady potkáte kupu starých i nových známých. V neopakovatelné atmosféře mezi lipami v parku u poličských hradeb si můžete dát domácí jídlo v porcelánovém talíři jako od babičky, zapít ho poličským pivem a hloubat nad programem a přemítat, co všechno chcete vidět. A že je co objevovat. Kromě hudby Colour Meeting nabízí tradičně také divadelní představení nebo programy pro děti. Soubor Cirkus trochu jinak přiveze do Poličky novocirkusovou inscenaci "OnTheRoad" propojující akrobacii s komediálním žánrem. Teátr Pavla Šmída zahraje "Pohádku z budíku o podivném učiteli Zeitmannovi". Divadlo pruhované panenky představí hru pro děti "Kryštůfek a lesní bytosti" a loutkovou pohádku "Honza a drak" uvede soubor Dřevěné divadlo.

Dvacátý ročník Colour Meetingu proběhne 14. a 15. července 2023 v parku u hradeb v Poličce. Vstupenky zakoupíte na webu festivalu.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Colour Meeting v Poličce rozšiřuje line-up. Nabídne výrazná zahraniční jména jako Niño de Elche i stálice české scény Zrní (07.03.2024 10:55)
- Rozhovory: Ondřej Klímek (Behind the Door, Vltava) - U Behind the Door je klíčovým prvkem kamarádství (25.02.2024 09:00)
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Colour Meeting spouští předprodej a nabízí první ochutnávku programu (08.12.2023 12:55)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)
- Dvacátý ročník Colour Meetingu proběhne už tento víkend (11.07.2023 09:52)
- Prago Union to rozbalí v Ledárnách s Krotiteli Dechů. Přijde i Rigor Mortiz pokřtít "Pohřební Hlídku" (30.06.2023 09:37)
- Publicistika: Několik videoklipů z roku 2022, které by vám neměly uniknout (30.01.2023 15:15)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu