Guided By Voices ohlašují nové album chytlavým songem "Seedling"

29.05.2023 09:32 - Kateřina Spacek | foto: Tony Nelson

Pouhých šest měsíců po vydání desky "La La Land" ohlásily alt-rockové legendy Guided By Voices jejího následovníka. Jejich osmatřicátá řadovka ponese název "Welshpool Frillies" a vyjde 21. července na vlastním labelu GBV Inc.

Robert Pollard a jeho spoluhráči doplnili zprávu o vydání nového LP hlavním singlem. Ten se jmenuje "Seedling", trvá dvě minuty a 47 sekund a je věrný typickému zvuku této americké skvadry, kterou proslavila píseň "Game of Pricks".

Zmíněná aktuální kolekce "La La Land" vyšla 20. ledna a už tehdy Guided By Voices plánovali, že v rychlém sledu vydají pokračování. Jde o poměrně plodnou skupinu, pandemie covidu-19 a s ní spojená období lockdownů jí ovšem daly další extra čas na tvorbu spousty materiálu. Ohromující produktivita posledních tří let vyústila v osm studiovek. Jen v roce 2022 muzikanti vypustili do světa dvě plnohodnotná LP, a to "Crystal Nuns Cathedral" a "Tremblers and Goggles by Rank".

Fanouškům také dopřáli kompilační album "Scalping the Guru", které spojuje skladby ze čtyř EP, vydaných původně již v letech 1993 a 1994.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY