Novým bubeníkem Foo Fighters bude Josh Freese

23.05.2023 11:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Trávníčková

Poslední velký otazník, který obestíral novou řadovku a hlavně připravované koncerty Foo Fighters, je zodpovězen. V rámci studiové session, která byla pod názvem "Foo Fighters: Preparing Music for Concerts" streamována do světa, totiž muzikanti konečně potvrdili bubeníka, který převezme koncertní povinnosti zesnulého Taylora Hawkinse. Je jím Josh Freese.

Padesátiletý rodák z Orlanda na Floridě je zkušený studiový muzikant, který se jen v poslední dekádě podílel na deskách Lany Del Rey, Roba Zombieho, Bruce Springsteena, A Perfect Circle nebo Stinga. Tím ale jeho CV nekončí, dříve hrál s Nine Inch Nails, Guns N' Roses nebo Weezer.

Ještě než ke konečnému odhalení došlo, Foos fanoušky chvíli napínali - ukázali další bubeníky jako Chada Smithe (Red Hot Chili Peppers), Tommyho Lee (Mötley Crüe) a Dannyho Careyho (Tool).

Kapela v kompletní sestavě zahrála devítiskladbový set, v němž vedle klasických písní zazněly obě již vydané ochutnávky z chystaného alba "But Here We Are", tedy "Rescued" a "Under You", a přidal se k nim třetí čerstvý song "Nothing At All". Příjemně nabroušený kus má v sobě energii starých dobrých Foo Fighters, a pokud lze usuzovat ze záběrů ze studia, chemie mezi původními členy a novým bubeníkem je skvělá.

Dave Grohl zároveň potvrdil, že bicí na chystanou studiovku natočil on sám. Bylo to poprvé od roku 2005, co se na nahrávce své skupiny podílel jako bubeník.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY