shop.musicserver.cz
Benátská! s Impulsem: Fanoušci dostanou šanci setkat se s Chrisem Normanem. Letošní ročník zahájí slovenské kapely

Benátská! s Impulsem: Fanoušci dostanou šanci setkat se s Chrisem Normanem. Letošní ročník zahájí slovenské kapely

Vydáno: 18.05.2023 10:36 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Chris Norman
První večer letošního ročníku festivalu Benátská! s Impulsem bude na hlavní stage patřit slovenským interpretům. Několik návštěvníků blížícího se festivalu Benátská! s Impulsem dostane unikátní možnost se osobně setkat s hlavní hvězdou tohoto ročníku - legendárním britským zpěvákem Chrisem Normanem.

Setkání s Chrisem Normanem, jehož ikonický chraplák čeští fanoušci znají ze skladeb, jako jsou "Midnight Lady" nebo "Living Next Door To Alice", proběhne před jeho pátečním vystoupením. "Do Česka se vždycky hrozně rád vracím, a proto se těším, že se s několika mými fanoušky budu moct osobně pozdravit a popovídat. Především se ale nemůžu dočkat energie, která má být na Benátské! přímo elektrizující," říká Chris Norman.

"O takzvané meet & greet byl už v minulých letech obrovský zájem. Možnost setkat se s takovou legendou, jakou Chris Norman je, je ale myslím naprosto ojedinělá. Samozřejmě bychom hrozně rádi vyhověli všem, kteří by se s Chrisem chtěli osobně potkat, což logicky nejde. Ale věřím, že jim to plně vynahradí jeho koncert," říká spolumajitel festivalu a frontman formace Doctor P.P. v jedné osobě Petr Pečený. O možnost setkat se s Chrisem Normanem budou fanoušci moct soutěžit na sociálních sítích Benátské! s Impulsem, Rádia Impuls a televize Prima.

O zahájení 29. ročníku se postarají slovenské hvězdy

Začátek už 29. ročníku Benátské! s Impulsem bude prakticky výhradně ve slovenské režii, ne náhodou organizátoři čtvrteční program pojmenovali Slovenský večer. Jako úplně první na hlavní stage vystoupí Vašo Patejdl. "Jsem velmi rád, že se po několika letech vracím na Slovenský večer na festivalu Benátská!. Doufám, že si společně užijeme skvělou atmosféru, kterou je Benátská! proslulá," říká stálice česko-slovenské pop-music.

"Po všech těch letech si Benátská! zaslouží přirovnání k zaoceánské lodi. Když vybudujete festival takových rozměrů, zanecháte za sebou výraznou stopu, a to nejen mezi umělci... Takže za No Name: víme, kde a pro koho hrajeme, a zazní to nejlepší, co 'doma' máme," vzkazuje všem, kdo se do sportovního areálu ve Vesci u Liberce na konci července chystají, frontman kapely Igor Timko.

Kromě nich ve čtvrtek vystoupí ještě Peter Nagy & Indigo a Richard Müller. "Mám rád letní festivaly s jejich jedinečnou atmosférou. Je to také místo, kde je šance se potkat s jinými muzikanty, se kterými se během roku moc nepotkáváme. Takže se na festival Benátská s Impulsem moc těším," říká Müller. V line-upu letošní Benátské! to nicméně nejsou jediná slovenská jména. V pátek totiž v Hudebním stanu Rádia Impuls zahraje Katarína Knechtová a v sobotu to na hlavní stage rozbalí Horkýže Slíže.

Návštěvníci festivalu se nicméně můžou těšit i na špičková jména české hudební scény - během tří nabitých dnů se na podiích vystřídají třeba Mirai, Rybičky 48, Jarek Nohavica, David Koller, rappeři Sharlota, Yzomandias, Viktor Sheen a celá řada dalších.

Benátská! s Impulsem opět na třech podiích

Po několika letech budou na Benátské! znovu tři stage; návštěvníky, kteří byli na minulých ročnících navíc překvapí odlišné uspořádání areálu. "Přemýšleli jsme, jak stage a celý prostor uspořádat tak, aby co nejvíc návštěvníků bylo co nejblíže vystupujícím muzikantům a kapelám. Zároveň jsme chtěli, aby k sobě všechny tři stage byly blíž, a tím pádem přesuny mezi nimi byly co nejrychlejší. A neskromně si myslím, že se nám to podařilo," říká ředitel Benátské! s Impulsem Pavel Mikez.

Kromě nabitého hudebního programu si Benátská! s Impulsem dlouhodobě zakládá na tom, že jde o nejčistší český festival. Letos organizátoři připravují další vylepšení zázemí pro fanoušky, která ještě zvýší jejich komfort. Další velkou předností Benátské! s Impulsem je pohodová atmosféra, zvláště vhodná pro celé rodiny i s dětmi. Kromě hudby je vždy připraven bohatý doprovodný program a samozřejmostí jsou i výborné jídlo a pití.

Nespornou výhodou je i skvělá dostupnost - z Prahy je možné na festival dojet za 45 minut. Připraven bude i dostatek parkovacích ploch; spojení s centrem Liberce zdarma zajistí posílená kyvadlová doprava. Benátská! s Impulsem opět získala záštitu hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a primátora Liberce Jaroslava Zámečníka. Už 29. ročník tradičního festivalu dobré nálady proběhne 27.7.–30.7.2023 v Liberci ve sportovním areálu Vesec.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michal Prokop si na Krásný ztráty Live pozval Richarda Müllera (15.02.2024 17:29)
- Scooter oslaví třicet let fungování novým albem, zahrají i na Benátské! (03.02.2024 10:44)
- Benátská! s Impulsem: třicátý ročník, tři magická S. Jubilejní ročník zná své zahraniční hvězdy (19.12.2023 19:48)
- Zemřel Vašo Patejdl. Spoluzakladateli kapely Elán bylo 68 let (19.08.2023 14:54)
- Naživo: Nohavica uchvátil Benátskou! v dešti, Střihavka se "Zemí vzdálenou" zklamal (31.07.2023 16:33)
- Benátská! s Impulsem přišla o hlavní hvězdu. Chrise Normana nahradí Rybičky 48 (27.07.2023 11:03)
- Video: Emma Smetana zpívá poprvé česky a rovnou duet. V písni "Tahle jedna vteřina" ji doprovází Richard Müller (25.06.2023 09:12)
- Benátská! s Impulsem už tradičně nabídne setkání s hvězdami i bohatý doprovodný program (12.06.2023 07:56)
- Elán v Praze a Bratislavě oslaví sedmdesátiny Joža Ráže a Vaša Patejdla (13.05.2023 10:55)
- Mládí vpřed! Na Benátské! vystoupí hvězdy i nadějné talenty (27.04.2023 16:23)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Queen Kabát Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe