Tenacious D jsou v klipu k "Video Games" animovanou herní verzí sebe sama

22.05.2023 08:12 - Kateřina Spacek | foto: Chris O'Neill

Tenacious D jsou zpět! Dvojice Jack Black a Kyle Gass před pár dny vydala první píseň od roku 2018. Nese název "Video Games", je ódou na videohry a přichází rovnou s animovaným videoklipem.

Jeho režie se ujali Adam Paloian ("SpongeBob SquarePants" a "The Cuphead Show") a Chris "Oney" O'Neill. V jedenapůlminutovém snímku procházejí Black a Gass různými hrami, včetně "Super Mario Bros", "Sonic the Hedgehog", "Fallout 4", "Red Dead Redemption 2" a dalšími.

"Bylo zábavné hodit postavy Jacka a Kylea do různých videoherních světů. Snažili jsme se využít každý záběr tím, že jsme do něj nacpali gagy a odkazy na klasické hry z našeho dětství," vzpomíná na natáčení režisér Paloian.

"Tenhle song je o dospívání a o tom, jak nechat dětské věci za sebou," říká dvojice. "Nakonec si ale každý z nás uvědomí, že videohry jsou víc než jen bezduché hračky. Ve skutečnosti mohou být skutečným vyjádřením obrovských myšlenek, které patří do panteonu velkých uměleckých děl!" A povedeným uměleckým dílem je rozhodně i čerstvý klip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY