Skupina Dogstar, v níž hrál Keanu Reeves, je zpět. Chystá nový materiál i turné

03.05.2023 10:54 - Kateřina Spacek | foto: Artemis Classics

To, že je Keanu Reeves talentovaným hercem, už několikrát prokázal. Jen ti nejoddanější fanoušci ale vědí, že v devadesátých letech účinkoval také v grungeové formaci Dogstar. Ta na hudební scéně působila od roku 1991 až do roku 2002. Po více než dvacetileté pauze je však zpět a zdá se, že opravdu v plné síle.

Už loni si kapela založila účet na Instagramu, kde zveřejnila starou propagační fotografii s titulkem: "Jsme zpátky!" Následovaly snímky a videa ze zkoušek a nedávno také ochutnávka z nového promofocení doplněná o oznámení, že se fanoušci brzy dočkají spousty novinek.

"Máme obrovskou radost, že vidíme takovou odezvu! Upřímně, tohle jsme nečekali. Díky tomu máme ještě větší chuť hrát venku. V létě představíme novou hudbu, po které bude následovat několik koncertů. Chystáme se také natočit videoklip na podporu naší první skladby. To je vše, co vám teď můžeme říct," lákají muzikanti a dodávají: "Ještě jednou děkujeme za trpělivost, kterou jste s námi měli. Máme opravdu ty nejlepší a nejvěrnější fanoušky!"

Dogstar se dostali do širšího povědomí v roce 1996, když Keanu Reeves, který v sestavě hrál na baskytaru, odstoupil z filmu "Nebezpečná rychlost 2", aby mohl jet s kolegy na turné. Během svého původního působení vydali dvě alba, a to "Our Little Visionary" v roce 1996 a "Happy Ending" čtyři léta nato. Následovalo ještě jedno EP.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY