Zpátky do přítomnosti! Vojta Dyk ohlašuje nové turné s kapelou D.Y.K.

29.04.2023 16:58 - Tisková zpráva | foto: D.Y.K.

Zpěvák Vojtěch Dyk se vrátí s úspěšným autorským hudebním projektem D.Y.K. V září odstartuje turné, spojující hity ze zpěvákova alba "D.Y.K." s novými písničkami. Odtud také název - "V Přítomnosti tour".

D.Y.K. turné 23/24 plakát
© D.Y.K.
První koncert turné se uskuteční 25. září 2023 v plzeňském Depu 2015, ještě předtím však Vojtěch Dyk & D.Y.K. nabídnou chutný hudební předkrm v pátek 30. června zahajovacím koncertem na Metronom Stage na Vřídle v rámci doprovodného programu letošního karlovarského festivalu.

"Všechno, co se stane na tour, stane se, a proto by byla škoda to nezažít. Prolomme bariéry, hranice neexistují, přijďte se o tom přesvědčit. Vracíme se do klubů, sklepů a špeluněk kvůli tomu nejbližšímu kontaktu s posluchačem. Abychom třebas v budoucnu mohli rozkvést do arén a stadionů," říká Vojtěch Dyk. Seriál deseti koncertů po celé České republice a čtyř na Slovensku záměrně směřuje do klubových prostor, které přibližují zpěváka i kapelu publiku.

Album "D.Y.K.", na němž Vojtěch Dyk autorsky spolupracoval s několikanásobným držitelem Grammy Ondřejem Pivcem, se nahrávalo v New Yorku a vyneslo mu nominaci na Cenu Anděl v kategorii Zpěvák roku. Nové písničky, které dotvoří program "V Přítomnosti Tour", vznikají i nadále na tvůrčí lince mezi Vojtovou domovskou Prahou a New Yorkem, kde žije a pracuje Ondřej Pivec. Ovšem s jedním novým prvkem. Album "D.Y.K." bylo nahráno celé v angličtině, zatímco právě vznikající písničky dostávají české texty.

"Takže se nevracíme jenom do klubů, ale také k češtině a věřím, že tak dostanou texty našich písní takový - jak by se hezky po našem řeklo - český feeling," říká Vojtěch Dyk. Hudebně půjde, podobně jako na albu "D.Y.K.", o melodie namíchané ze směsi funky, soulu, jazzu, ale - jak říká jejich interpret - nelze je vlastně zařadit do žádné z žánrových škatulek.

Termíny a místa turné jsou následující:

25.9. Plzeň - Depo 2015
6.10. Litoměřice - MKZ
7.10. Ostrava - Garage Club
22.10. Brno - Sono music club
23.10. Brno - Sono music club
5.11. Praha - Lucerna Music Bar
6.11. Praha - Lucerna Music Bar
27.11. Hradec Králové - Kongresové centrum Aldis
16.12. Krnov - Kofola Music club
17.12. Olomouc - S-klub
20.3. 2024 Bratislava
21.3. 2024 Bratislava
23.3 2024 Košice
24.3 2024 Košice

Všechny podrobnosti o předprodeji i koncertech najdete na www.dykofficial.com.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY