Sebastian znovu zkoušejí jiný zvuk. Klip k singlu "Nostalgie" vás zavede do ponurého Berlína

29.04.2023 12:04 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

(Nějakou dobu už) skupina Sebastian se snaží posluchače stále překvapovat. Předešlý singl s Marpem "Nezapomínám" přinesl odklon k tvrdému rocku, ten aktuální s názvem "Nostalgie" je zase ovlivněný stále populárnější rapovou kulturou.

Tento vliv je patrný zejména v náladě songu a částečně i ve zpěvákově artikulaci. Pořád jde ale hlavně o chytlavou, současně pojatou popovou písničku, jejíž refrén vás snadno rozhýbe. "'Nostalgie' ležela asi měsíc v šuplíku. Původně byla dělaná spíš do tanečního beatu, v podstatě to bylo techno," říká Sebastian Navrátil, kterému s finální podobou pomohl producent Enthic a spoluautor textu Ben Cristovao.

Videoklip vznikl v Berlíně pod taktovkou režiséra Ondřeje Kudyna. "Chtěli jsme, aby to tentokrát působilo víc syrově. Proto jsme taky oslovili Ondru a zavzpomínali na to, jak se dělají klipy bez velkého štábu. Bylo to skvělý a uvolněný, s výsledkem jsme opravdu spokojeni," říká frontman.

Vydařená novinka potvrzuje, že kapela po tvůrčí stránce roste. Snad jen s mírou stylizace ve videu to tvůrci nemuseli přehánět, spíše než autentickým počinem je totiž "Nostalgie" marketingově šikovně zpracovaným produktem, který má za cíl oslovit konkrétní typ publika. Doufejme, že větší osobitost přinese formace na chystaném novém albu, které ohlásila na letošní podzim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY