Randez-vous s Rolling Stones počtvrté

21.07.2003 08:46 - Hynek Just | foto: facebook interpreta

Rolling Stones - 40 licks tour 2003
© facebook interpreta
"Kameny se valí do Prahy!" - legendární věta Micka Jaggera vykřičená zhruba stotisícovému davu v létě 1990 na pražském Strahově to odstartovala. První schůzka domácího (zde spíše ve smyslu "středoevropského") publika s patrně největší r'n'bluesovou legendou dopadla úspěšně, na obou stranách to jaksepatří zajiskřilo. Proto není divu, že když to jen trochu jde, randez-vous se opakují. Napřed ještě jednou Strahov při příležitosti vydání alba "Voodoo Lounge", pak "komorněji" laděná sportovní hala s "Bridges To Babyllon"... Minulý rok, jakoby z důvodu obstarání řádného argumentu pro návrat na pódia (nezapomeňme, že Jagger o posledním turné mluvil jako o posledním) vychází monstrózní výběr "Forty Licks", jemuž je věnováno i letošní turné. Od roku 1990 se stalo mnohé, vkus domácího publika se značně přetvořil, Michael Jagger mezitím obdržel šlechtický titul, z kapelového přítele-prezidenta se stal kapelový přítel-spisovatel... a přesto se dá očekávat, že na Letenské pláni bude 27. července pořád dost plno!

Čím je pražský koncert výjimečný:

Tři dny před vystoupením a dvanáct dní po něm mají Rolling Stones (jinak ve velmi nabitém šňůrovém programu) hrací pauzu.

Mick Jagger plánuje při té příležitosti prodloužit pobyt v Praze za účelem oslavy svých šedesátých narozenin.

V rozpisu evropského turné je u pražského data poznámka o "českých předkapelách", přestože kromě Olympicu vystoupí ještě skupina Brainstorm.

Pokud víte, odkud Brainstorm pocházejí, můžete vyhrát vstupenku na koncert.

Ceny lístků od posledního pražského koncertu v roce 1998 nevzrostly, leč nepatrně klesly (nebo snad tenkrát byly k sehnání pod 900,- Kč?) - přesvědčte se o tom na stránkách pořádající agentury Interkoncerts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY