Nová verze lidovky "Ej lásko, lásko" v podání Lucie Bílé a Čechomoru působí rozpačitě

17.04.2023 19:12 - Milan Menčík | foto: Čechomor

Čechomor se nikdy nebál spojení s nejrůznějšími zpěváky, interprety, ba i celými kapelami. Naposledy se loni dal dohromady se slovenskými Kandráčovci a výsledkem bylo skvělé turné a na podzim ještě i koncertní deska, která zaznamenala jejich vystoupení v Telči.

Pro letošek šla parta kolem Karla Holase a Františka Černého na ten úplně nejvyšší level - dohodla se s nejslavnější zpěvačkou v Česku Lucií Bílou a vyrazí na čtyři dvojkoncerty. Čechomor a Lucie Bílá se svou kapelou zahrají každý zvlášť a pár songů představí i společně.

Jako úplně prvním lákadlem byla před časem jen tak nasyrovo zahraná úprava písně "Černé oči jděte spát". Ta má pro mnohonásobnou slavici zvláštní význam - tehdy sedmiletá Hana Zaňáková ji poprvé pěvecky prezentovala v otvovickém kulturním domě. Oficiálním singlem se však až nyní stává skladba "Ej lásko, lásko".

Doprovodný klip tvoří pouze sestříhané záběry z natáčení ve studiu. I když mám osobně v oblibě spoustu lidových písní, tahle do kategorie top favourite jistě nepatří (na rozdíl od té první jmenované). Navíc krystalicky čistá, něžná a jemná poloha hlasu zpěvačky se do této verze moc nehodí a spíš patří do čistého popu, který Lucie Bílá v posledních letech produkuje. Z rozpačitého dojmu z výsledku nevytrhává ani aranž nahrávky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY