Lili Marlene oslaví v Malostranské besedě dvacet let existence

14.04.2023 15:27 - Tomáš Rozkovec | foto: Tereza z Davle

Milovníci dekadence německého kabaretu a temných písní nechť si zapíšou do kalendáře datum 17. dubna a čas 20:30. Ten večer v pražské Malostranské besedě zahraje skupina Lili Marlene. A nebude to vystoupení ledajaké. Parta kolem kapelníka a autora Martina Němce oslaví dvacet let svého působení na hudební scéně.

Lili Marlene 20 let
© Tereza z Davle / Jan Němec
Lili Marlene je česká rocková formace, kterou vede hráč na klávesové nástroje Martin Němec (Precedens). Její tvorba se odehrává na pomyslném průsečíku pouličních balad začátku minulého století se současnými trendy elektroniky a rocku. Sestavu dále tvoří zpěvačka Dáša Součková, kytarista Jan Šobr, klávesista Pavel Nedoma, baskytarista Petr Kohut, bubeník Radek Doležal a trumpetista Miroslav Barabáš.

Kapela vznikla v roce 2002 a albový debut "Tango desolato" vydala o šest let později. Druhá deska "Vrány a havrani" v produkci Milana Cimfeho vyšla v roce 2014. A třetí řadovka nese název "Nevídané album" a vyšla před dvěma lety.

Uvedené výročí bude pojato jako procházka napříč celou diskografií Lili Marlene, včetně žánrových výletů, které by se daly nazvat futuristickým šansonem. Vstupenky na akci jsou k dispozici na stránkách předprodeje Ticketstream.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY