Startuje Thunderflix, streamovací služba zaměřená na heavy metal

19.04.2023 13:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Thunderflix

Do světa streamovacích platforem přibylo další jméno. A tentokrát udělá radost fanouškům hudby, hlavně té tvrdě kytarové. Thunderflix totiž nabídne koncertní záznamy, dokumenty i pohledy do zákulisí takových kapel, jako jsou Slipknot, Black Sabbath, Aerosmith, Iron Maiden a mnoha dalších.

Službu založil Samuel Douek, bývalý marketingový koordinátor firmy Nike. "Chci, aby se Thunderflix stal hlavní knihovnou oficiálních koncertů a filmů, které vyšly za posledních více než 30 let," nechal se slyšet. Online by se měly objevit i záznamy, které byly k dispozici pouze na videokazetách, případně v podobě limitovaného bonusového materiálu u alb jednotlivých interpretů. Platforma by měla pokrýt žánrové spektrum od klasického heavy metalu přes thrash, death metal až k temnotě black metalu. Zakladatelé navíc uvádějí, že hodlají umělcům platit více, než kolik činí provize od gigantů Spotify nebo YouTube.

Na Thunderflix jsou už nyní k dispozici "Day Of The Gusano: Live In Mexico" od Slipknot, rozlučkový koncert "The End" veteránů Black Sabbath, "Live At Finsbury Park" od Rage Against The Machine, "Scream For Me Sarajevo" Bruce Dickinsona nebo dokument "Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story".

Streamovací služba je k dispozici celosvětově a měsíční předplatné vyjde na 6,66 dolaru, tedy zhruba 140 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY