Ásgeir s Clou zvou v "Dans nos rêves" do říše snů

27.03.2023 13:02 - Dan Hájek | foto: One Little Independent Records

Ásgeir loni vydal své čtvrté album "Time On My Hands" a nyní se k němu (kromě koncertních aktivit) vrací jakousi oklikou. Přišel s aktualizovanou verzí skladby "Borderland". Nově nese titul "Dans nos rêves" a hostuje v ní francouzská zpěvačka Anne-Claire Ducoudray vystupující jako Clou (neplést s tuzemskými pop-rockery - pozn. red.).

Ta při této příležitosti vyrazila na návštěvu Islandu, aby mohlo toto spojení být zaznamenáno ve studiu Hljóðriti, které stojí ve třetím největším islandském městě Hafnarfjörður. Celá spolupráce vznikla celkem nečekaně, poté, co si vzájemně ocenili svou tvorbu. Text písně byl přepracován a upraven do podoby duetu, v němž vyniká až snová linie a charakteristické rysy hlasů obou hlavních aktérů.

"Dans nos rêves" vychází z původní křehké melodiky stojící na akustické kytaře a perkusivní rytmice - více se tak svým pojetím navrací k Ásgeirově rané tvorbě. Jeho kolegyně do této alternace "Borderland" vnesla nemálo francouzské elegance, ladnosti, oduševnělosti a introspektivních prvků, jež jsou patrné i v jejích nahrávkách. Výsledek je tak krásným příkladem, jak lze spojit dva nečekané hudební světy a nechat vše vzájemně prolnout.

Nejbližší koncerty čekají Ásgeira v červnu, kdy vyrazí na několik vystoupení do Nizozemska, další termíny by měly následovat. Sám hudebník prozradil, že již vzniká nový materiál pro zatím nespecifikovaný projekt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY