shop.musicserver.cz
Nové desky 5/2020 - od Green Day přes Sepulturu po Stone Temple Pilots

Nové desky 5/2020 - od Green Day přes Sepulturu po Stone Temple Pilots

Vydáno: 11.02.2020 07:13 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden si přijdou na své rockeři a folkaři. Těm prvním přichystali novinky Green Day, Sepultura a také Stone Temple Pilots, zatímco těm druhým mezinárodní trio Mighty Oaks, David Pomahač nebo Ivo Cicvárek. Soul a disco zastane La Roux, taneční hudbu Galantis, dočkáme se i Richarda Marxe či sólové desky Housera z 2Cellos.

V pátek 7. února vyšly následující tituly:

La Roux - Supervision (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / disco / electro pop

La Roux - Supervision
Nepříliš úspěšné druhé album dua La Roux "Trouble In Paradise" znamenalo také jeho rozpad. Aktuálně jej reprezentuje pouze Elly Jackson. Třetí deska "Supervision" se pak nerodila právě lehce. Zpěvačka začala nový materiál nahrávat v roce 2015, ovšem o dva roky později po rozchodu se svým dlouholetým partnerem vše vyhodila a začala zcela znovu. Osm písniček, které na finální podobu desky zařadila, vzniklo v jejím londýnském domácím studiu pod dohledem producenta Dana Careyho, jehož můžeme znát ze spolupráce s Kate Tempest, Bat For Lashes či Bloc Party. Stylově se odklonila od electropopu více k soulu a disku. Zda to La Roux prospělo, můžete zkoumat na jejím YouTube profilu .


Green Day - Father Of All... (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Green Day - Father Of All Motherfuckers
Pokud se řadíte k fanouškům kultovní formace Green Day, jistě máte už v šuplíku připravené lístky na festival Rock For People. Kapela zde totiž platí za jednu z hlavním letošních hvězd. Na novinkovou desku "Father Of All Motherfuckers", kterou budou muzikanti na turné prezentovat, umístili deset kousků, čtyři z nich už můžete znát i z rádií. Náš kolega se společně s recenzenty ostatních médií shodl na nadprůměrném ohodnocení nahrávky. Jestli má pravdu, můžete po poslechu skladeb "Meet Me On The Roof" a "Oh Yeah!" posoudit sami. Co na ně říkáte?


Mighty Oaks - All Things Go (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folk rock

Mighty Oaks - All Things Go
Americko-anglicko-italská trojice působící v Německu Mighty Oaks vydává své třetí album nazvané "All Things Go". Jedenáct písniček, které již reprezentují první čtyři singly, produkoval Nikolai Potthoff, jenž se proslavil především spoluprací s LP na jejím debutu "Lost On You". K němu se v několika skladbách přidal ještě Tobias Kuhne, který má prsty v albech Alice Merton, Aleka Benjamina nebo The Living End. Jedním z témat nahrávky je problém komunikace v osobních vztazích v současné elektronické době. První ukázky nahrála skupina na svůj YouTube kanál.


Sepultura - Quadra (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Sepultura - Quadra
Brazilská formace Sepultura ovlivňuje metalovou scénu už pěkných pětatřicet let. Ze svého ranku thrash metalu vydává letos očekávanou novinku "Quadra". "Když jsme se do desky pustili, pocítili jsme obrovskou potřebu vtisknout jí tradiční thrashmetalový feeling, jaký jsme dali i deskám 'Beneath the Remains’ nebo ‘Arise'. Přidali jsme k tomu navíc i pár tribal perkusí, orchestrálních pasáží a taky třeba i sborové pasáže," prozradili muzikanti. Z dvanácti nových skladeb vám nabízíme k poslechu kousek "Means To An End", který muzikanti opatřili i videoklipem.


Richard Marx - Limitless (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Richard Marx - Limitless
Richard Marx ani ve svých šestapadesáti letech rozhodně kariéru nebalí a po necelých šesti letech vydává svoji třináctou desku "Limitless". Dvanáct písniček nahrával se svým synem Lucasem Marxem, který jde v jeho stopách. I přes novou krev dále pokračoval ve spolupráci s Mattem Scannellem (Daniel Powter, Lonestar), Michaele, Jadem (Little Big Town, Rachel Platten) a mírné osvěžení naopak přinesl nováček, americký DJ Morgan Page (Lissie, Tegan And Sara nebo Nadia Ali). Autor hitu "Right Here, Right Now" ve studiu přivítal i jednoho hosta, kterým je americká countryová zpěvačka Jana Kramer. Výsledkem spolupráce všech je moderně znějící pop rock s malými reminiscencemi osmdesátých let a krátkými výlety do country. Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na YouTube profilu Richarda Marxe.


Stone Temple Pilots - Perdida (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Stone Temple Pilots - Perdida
S osmou studiovou deskou přichází americká rocková formace Stone Temple Pilots. Nahrávka "Perdida" je současně už druhým počinem, na kterém se podílel nový zpěvák Jeff Gutt. Sami muzikanti ji popisují jako "akustické dílo nahrávané s vintage nástroji". Jako první singl vyslali do světa skladbu "Fare Thee Well" a kromě té se můžete těšit na dalších devět kousků. K poslechu je najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Ivo Cicvárek & Velký svět - Padá (distr. Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Ivo Cicvárek & Velký svět - Padá
Po sedmi letech od vydání úspěšného alba "Velký svět" nominovaného na Cenu Anděl přichází Ivo Cicvárek s novým autorským albem "Padá". V mezidobí brněnský písničkář nezahálel a připravil například společnou desku s Ladou Šimíčkovou, případně psal texty a hudbu pro jiné interprety jako Lucie Redlová či Petr Bende. Čtrnáct písní spojuje motiv nepřesných vzpomínek na minulost analogového dětství v kontrastu s digitálními prožitky čtyřicátníků. Kostra nahrávky vznikala živě ve čtveřici, v níž Cicvárka doplnil bubeník Radim Grünwald, violoncellista Pavel Čadek a basista Jakub Šimáně. K nim pak přibyli další hosté v čele s písničkářkou, zpěvačkou a výtvarnicí Martinou Trchovou, která má na svědomí také grafické zpracování alba. Dalšími hosty jsou písničkářka Markéta Tulisová, hornista Václav Šmiřák, trumpetista Jiří Kotača nebo jazzový kytarista Vilém Spilka. Jak je u Iva Cicvárka zvykem, můžeme se těšit na poměrně pestrou nahrávku stylově oscilující mezi moderním folkem a folk rockem. Ukázky alba nabízejí stránky vydavatelství Indies Scope.


HMLTD - West Of Eden (Lucky Number)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

HMLTD - West Of Eden
Londýnský kvintet HMLTD vzbudil velkou pozornost už svým EP "Hate Music Last Time Delete". Ten muzikanti poslali k fanouškům už před dvěma lety a s debutovou nahrávkou "West Of Eden" přicházejí letos. Směsice punku, new wave, electro beatů a řinčivého metalu s trochou hip hopu má někdy až teatrální feeling, který publikum ocení zejména naživo. Ukázky všech písní najdete na stránkách theguardian.com, kde nahrávka získala velmi vysoké ohodnocení. Dáváte recenzentům za pravdu?


Galantis - Church (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM

Galantis - Church
Švédští Galantis se na vydání svého třetího alba "Church" chystali celý loňský rok. Již koncem ledna uvedli do světa první singl "Bones" a skončili v říjnu pátým "Faith". Nyní je čekání u konce a tancechtivé fanoušky čeká hned čtrnáct skladeb a s nimi i několik hostů, leckdy překvapivých. K těm zcela jistě patří countryová legenda Dolly Parton a možná i velké hvězdy OneRepublic. Méně šokující je přítomnost holandského dua Yellow Claw, amerických indietroniků Passion Pit, DJ Steve James, holandský rapper Mr. Probz, australský producent a DJ Hook N Sling nebo anglický zpěvák John Newman. Co z toho Christian Karlsson a Style of Eye dokázali vytěžit, zjistíte na jejich YouTube profilu.


Envy - The Fallen Crimson (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Envy - The Fallen Crimso
Po dlouhých pěti letech vydává formace Envy novinkovou studiovku. Dostala do kolébky název "The Fallen Crimson" a vzhledem k přetřesům, které japonskou kapelu za poslední dobu potkaly, málem ani nevznikla. Na scénu se ale vrací s dynamickou a progresivní nahrávkou, jež nasazuje laťku velice vysoko. Deska prozatím získala od fanoušků nadmíru pozitivní ohlasy a vy se můžete přesvědčit sami poslechem ukázek na envy.bandcamp.com. Nezapomeňte nám napsat, jak se vám líbí!


Hauser - Classic (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Hauser - Classic
Stjepan Hauser, polovina dua 2Cellos, navazuje na svého kolegu a také vydává sólové album postavené na klasických kompozicích. Zatímco Luka Šulić zvolil monotematické Vivaldiho "Čtvero ročních období", Hauser na nahrávce "Classic" namíchal koktejl svých oblíbených skladeb různých skladatelů. Najdete mezi nimi například Rachmaninův "Klavírní koncert č. 2", Čajkovského "Louskáčka" a "Labutí jezero", "Caruso" Lucia Dally, Mozartův "Koncert pro klarinet", Borodinovo "Nocturno", Pucciniho "Nessun Dorma" nebo známou skladbu "Air On The G String" čerpající z Bachovy "Orchestrální suity č. 3, D dur". Skladby mu pomáhal zaranžovat Robin Smith, produkce se ujal Nick Patrick a za zády mu stál Londýnský symfonický orchestr. Výsledek uslyšíte na umělcově YouTube profilu.


Delain - Apocalypse & Chill (Universal)
web web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Delain - Apocalypse & Chill
Holandská symfonicky metalová formace Delain vydává šesté studiové album "Apocalypse & Chill". Na desku upozornila hned několika singly - "Masters of Destiny", "Burning Bridges", "One Second" a "Ghost House Heart". Muzikanti připravili k prvním dvěma z uvedených skladeb i klipy, které najdete na YouTube.com. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit do komentářů pod článkem!


Ásgeir - Bury The Moon (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folktronica

Ásgeir - Bury The Moon
Islandský zpěvák Ásgeir Trausti, který na hudební scéně používá pouze své křestní jméno, se po třech letech vrací s novou deskou "Bury The Moon". Tu již v loňském roce předznamenala dvojice singlů "Youth" a "Lazy Giants". K nim na letošní novince přidal dalších devět skladeb, které tentokrát budou více indiefolkové. Nahrávání totiž probíhalo na odlehlém místě, kam si muzikant dovezl pouze minimum nástrojů a kde ho postupně navštěvovali jeho přátelé. Výsledek uslyšíte na jeho YouTube profilu.


Isobel Campbell - There Is No Other (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream folk / alternativní rock / psychedelie

Isobel Campbell - There Is No Other
Skotská písničkářka Isobel Campbell, která v minulosti působila v Belle & Sebastian, se vrací po dlouhých čtrnácti letech k hudbě. Před časem jsme ji sice mohli vidět po boku Marka Lanegana, ovšem i to je bezmála sedm let. Přestávka rozhodně neměla trvat tak dlouho. "There Is No Other" začala nahrávat již v roce 2014 po boku producenta Chrise Szczecha a o dva roky později po masteringu v Abbey Road bylo třináct písniček připravených k vydání. V té době ovšem zkrachoval label, pro který desku vydávala, a od té doby se táhly soudní spory o práva na nahrávku. Nyní je konečně vše dořešeno a vy si jeho část můžete poslechnout na zpěvaččině YouTube profilu.


Oh Wonder - No One Else Can Wear Your Crown (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / electro pop

Oh Wonder - No One Else Can Wear Your Crown
Po necelých třech letech se o slovo opět přihlásili Oh Wonder. Londýnské alt-popové duo nachystalo své třetí album s názvem "No One Else Can Wear Your Crown", pro nějž nahrálo celkem deset písniček. S nimi jim vypomohla například Sasha Sloan, jejich krajan Starsmith nebo Joe Janiak, který má ve svém portfoliu Adama Lamberta, Take That či Tove Lo. Produkci si Josephine Vander Gucht a Anthony West nechali čistě na sobě a dle prvních reakcí vsadili na menší počet překvapení než v případě předchůdce "Ultralife". Zda s tímto názorem budete souhlasit, zkoumejte na YouTube kanálu dua .


The SteelDrivers - Bad For You (Rounder)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bluegrass

The SteelDrivers - Bad For You
Možná se budete divit, proč píšeme zrovna o americkém bluegrassovém sextetu The SteelDrivers, ovšem z téhle skupiny vzešli například už Mike Henderson, Gary Nichols a především aktuálně jedna z největších současných amerických hvězd Chris Stapleton. I bez něj navíc před pěti lety získali Cenu Grammy za Nejlepší bluegrassové album. Jejich aktuální počin nese název "Bad For You" a mezi jedenáctkou skladeb, jejichž ukázky naleznete na YouTube kanálu kapely , je i jedna, na které se podílel právě Stapleton.


Prince Royce - Alter Ego (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop

Prince Royce - Alter Ego
Latinskoamerická hudební scéna na sebe v posledních letech strhává stále více pozornosti. Na této vlně se veze také americký zpěvák s kořeny z Dominikánské republiky Prince Royce. "Alter Ego" je jeho šestou studiovou deskou a pojal ji jako dvojalbum, kde první část nese podtitul "Génesis" a druhá "Enigma". Naprostá většina z celkem třiadvaceti písniček je ve španělštině a tomu odpovídá i výběr hostů. Nejsilnější zastoupení má Portoriko, které reprezentují hned dvě dua Wisin & Yandel a Zion & Lennox a částečně také Marc Anthony. K nim se přidali Kolumbijci Maluma a Manuel Turizo a americká zpěvačka DaniLeigh. Bližší seznámení s nastupující hvězdou můžete podniknout prostřednictvím YouTube profilu zpěváka.


Bryan Ferry - Live At The Royal Albert Hall 1974 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / glam rock

Bryan Ferry - Live At The Royal Albert Hall 1974
Anglický muzikant Bryan Ferry vydal v roce 2018 své šestnácté studiové album "Bitter-Sweet" a nyní se vypravil trochu do historie, konkrétně do roku 1974. O rok dříve nastoupil na svoji sólovou dráhu a stačil vydat dvě studiové sólové nahrávky "These Foolish Things" a "Another Time, Another Place", které byly prakticky celé poskládané z převzatých hitů. Tato dvě alba nikdy nepředstavil živě s výjimkou koncertu v Royal Albert Hall, jehož záznam nyní nabízí na CD, vinylu a digitálních platformách. Kompletní seznam skladeb a jejich ukázky nabízí například britský Amazon.


David Pomahač - Do tmy je daleko (Indies Scope)
bandcamp.com / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa / indie folk

David Pomahač - Do tmy je daleko
Člen dua Kieslowski David Pomahač se rozhodl zkusit to sólo a vydává debut "Do tmy je daleko", které je jeho nejosobnější album kariéry. Ve srovnání s tvorbou domovské kapely se desítka skladeb liší v textech jdoucích na dřeň či příklonem k elektronice. Svůj podíl na tom nese i produkce Tomáše Havlena, známého ze spolupráce se Zvířetem jménem Podzim či Post-hudbou. Kam se hudebně David Pomahač posunul, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


The Cadillac Three - Country Fuzz (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / jižanský rock

The Cadillac Three - Country Fuzz
Americké countryové trio The Cadillac Three mělo poměrně slušný start na počátku své kariéry, ale na úspěch druhé desky "Bury Me In My Boots" trojkou "Legacy" navázat nedokázali. Snad se jim tento sestup podaří zastavit čtvrtým albem "Country Fuzz", na němž v celkem šestnácti písničkách opět míchají country s jižanským rockem. K úspěchu by jim mohli pomoct i spoluautoři některých písniček, mezi nimiž nalezneme Lori McKennu, Jimmy Robbinse, Rosse Coppermana a další. Přímo ve studiu před mikrofonem pak vypomohli i Chris Janson a Travis Tritt. Výsledek zní například na YouTube profilu tria.


Různí - Birds Of Prey - The Album (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / různé

Různí - Birds Of Prey - The Album (soundtrack)
Po rocích, kdy komiksovým snímkům vládl Marvel, to vypadá, že konkurenční DC nabírá dech k protiútoku. Dalším filmem z tohoto universa je "Birds Of Prey". Hudbu k němu složil Daniel Pemberton, ovšem na soundtracku jeho kompozice neuslyšíte. Naopak se můžete těšit na patnáct písniček, o které se postarali například K.Flay, Megan Thee Stallion společně s Normani, Doja Cat, Halsey, Charlotte Lawrence, Maisie Peters, členkou Fifth Harmony Lauren Jauregui nebo Saweetie. Z tohoto výčtu je patrné, že většina kousků se ponese v hiphopovém stylu. Kompletní seznam interpretů, skladeb, z nichž některé jsou převzaté hity jako třeba "Sway With Me" nebo "I'm Gonna Love You Just a Little More Baby", a jejich ukázky najdete na webu Amazonu.


Seth Lakeman - A Pilgrim's Tale (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Seth Lakeman - A Pilgrim's Tale
Anglický muzikant Seth Lakeman již v roce 2004 zaujal ostrovní kritiku svým druhým albem "Kitty Jay" natolik, že si vysloužil nominaci na Mercury Music Prize a od té doby vydává svá alba se železnou pravidelností, i když ne s takovým dopadem. Na aktuálním albu "A Pilgrim's Tale" kombinuje své vlastní skladby s těmi lidovými a vedle jeho vlastního hlasu uslyšíte také vokály Cary Dillon, Benji Kirkpatricka a jeho otce Geoffa Lakemana. První ukázky znějí na Lakemanově YouTube profilu.


Christian McBride - The Movement Revisited: A Musical Portrait Of Four Icons (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Christian McBride - The Movement Revisited: A Musical Portrait Of Four Icons
Aktuálně zřejmě nejvýznamnější jazzový kontrabasista Christian McBride vydává dlouho připravované dílo s názvem "The Movement Revisited: A Musical Portrait Of Four Icons". Jak už název naznačuje, je věnované čtyřem ikonám McBrideova mládí. Jsou jimi Martin Luther King, Jr., Malcolm X, Rosa Parks a Muhammad Ali. Třináct skladeb, které na albu najdete, jsou hojně prokládané mluveným slovem s citacemi projevů všech zmíněných. Hudební část hudebník koncipoval jako skladby pro osmnáctičlenný jazzový orchestr. Ukázky všech skladeb uslyšíte na webu labelu Mack Avenue.


V krátkosti

  • Ben Williams - I Am A Man (Bertus)
    Americký jazzový kontrabasista Ben Williams je známý jednak jako spolupracovník Pata Methenyho, ale několik let se už prezentuje také coby sólový umělec. Album "I Am A Man" je jeho třetím a pozval si na něj Kendru Foster, Muhsinaha, Nilese a Wese Feltona. Uslyšíte ho na jeho bandcampu.
  • Antibalas - Fu Chronicles (Bertus)
    Holdujete world music, afrobeatu, jazzu a funku? Pak by vám nemělo uniknout nové album "Fu Cronicles" mnohočetného uskupení Antibalas. Co v celkem šesti skladbách připravili, zjistíte na bandcamp profilu formace.
  • Fat Tony - Wake Up (Bertus)
    Nigerijsko-americký rapper Fat Tony vydává své paté album "Wake Up", na němž mu dělal společnost jeho kolega a producent Taydex. Těšit se můžete na devět skladeb a hosty, jako jsou Negashi Armada, Sophia Pfister, Dai Burger či Clarence James. Jejich ukázky znějí na rapperově bandcampu.
  • The Lone Bellow - Half Moon Light (Dualtone)
    Americké trio The Lone Bellow, které se pohybuje na rozhraní alternativní country, indie folku a americany, vydává své čtvrté album "Half Moon Light" a jeho patnáct písniček už můžete slyšet na jejich bandcamp profilu.
  • Christopher Paul Stelling - Best Of Luck (Anti)
    Pokud jste si dosud nevybrali z folkové nabídky, můžete okusit na bandcampovém profilu páté album "Best Of Luck" amerického písničkáře Christophera Paula Stellinga. Třeba vás zaujme více.


Dále vychází:

Arbor Labor Union - New Petal Instants (Bertus)
Arborist - A Northern View (Bertus)
Assassin - Bestia Immundis (Mystic Production)
Aubrie Sellers - Far From Home (Soundly Music)
Cerrone - DNA (Universal)
Elkhorn - The Storm Sessions (Bertus)
Frazey Ford - U Kin B The Sun ()
God Dethroned - Illuminati (Mystic Production)
Godsticks - Inescapable (Bertus)
Hamerkop - Remote (Bertus)
Ironflame - Blood Red Victory (Bertus)
Kazuya Nagaya - Dream Interpretation (Bertus)
Khruangbin & Leon Bridges - Texas Sun (EP) (Bertus)
Leslie Odom Jr. - Mr. (Warner Music)
Lindsay Latimer - Little Tiny Ocean Ep ()
Loathe - I Let It In And It Took Everything (Mystic Production)
Makaya McCraven - We’re New Again: A Reimagining Of Gil Scott-Heron (Bertus)
Mighty Oaks - All Things Go (Warner Music)
Paul Haslinger - Exit Ghost (Bertus)
Raphaela Gromes & Julian Riem - Richard Strauss: Cello Sonatas (Sony Music)
Say Hi - Diamonds & Donuts (Bertus)
Sepultura - Quadra (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Sepultura - Quadra (Earbook Limited Box Set) (Mystic Production)
Seu Jorge & Rog? - Night Dreamer Direct-To-Disc Sessions (Bertus)
Shopping - All Or Nothing (Bertus)
Simone Kermes - Inferno E Paradiso (Sony Music)
Sunda Arc - Tides (Bertus)
Supersuckers - Play That Rock -N- Roll (Bertus)
Svart Crown - Wolves Among The Ashes (Sony Music)
Terry Ohms - Cold Cold Shoulder (Bertus)
Tim Allhoff - Sixteen Pieces For Piano (Sony Music)
Tiny Fighter - Strangest Thing ()
Total Annihilation - …on Chains Of Doom (Bertus)
Trilok Gurtu - God Is A Drummer (Bertus)
Trixie Mattel - Barbaram (Producer Entertainment Group)
Warped Cross - Rambling Chapel (Bertus)

Vychází na vinylu:
Andris Nelsons & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2020 / New Year's Concert 2020 (Sony Music)
Antibalas - Fu Chronicles (Bertus)
Arborist - A Northern View (Bertus)
Ásgeir - Bury The Moon (Bertus)
Assassin - Bestia Immundis (Mystic Production)
Avenged Sevenfold - The Stage (Universal)
Bryan Ferry - Live At The Royal Albert Hall 1974 (Warner Music)
Cerrone - Dna (Universal)
Country Fuzz - Cadillac Three (Universal)
Cream - Goodbye Tour (Universal)
Delain - Apocalypse & Chill (Universal)
Earth, Wind & Fire - Illumination (Warner Music)
Elkhorn - The Storm Sessions (Bertus)
Envy - The Fallen Crimson (Bertus)
Fat Tony - Wake Up (Bertus)
God Dethroned - Illuminati (Mystic Production)
Godsticks - Inescapable (Bertus)
Green Day - Father Of All... (Warner Music)
Hamerkop - Remote (Bertus)
Hank Williams - Revealed (Warner Music)
Isobel Campbell - There Is No Other (Bertus)
Khruangbin & Leon Bridges - Texas Sun (EP) (Bertus)
La Roux - Supervision (Bertus)
Leslie Odom Jr. - Mr. (Warner Music)
Loathe - I Let It In And It Took Everything (Mystic Production)
Makaya Mccraven - We’re New Again: A Reimagining Of Gil Scott-Heron (Bertus)
Mighty Oaks - All Things Go (Warner Music)
Nada Surf - Never Not Together (Bertus)
Oh Wonder - No One Else Can Wear Your (Universal)
Paul Haslinger (Of Neuland) - Exit Ghost (Bertus)
Robert Glasper - Fuck Yo Feelings (Universal)
Rod Stewart - With The Royal Philharmonic Orchestra ( You're In My Heart ) (Warner Music)
Různí - The Irishman (soundtrack) (Sony Music)
Say Hi - Diamonds & Donuts (Bertus)
Sepultura - Quadra (Mystic Production)
Seth Lakeman - A Pilgrim's Tale (Warner Music)
Seu Jorge & Rog? - Night Dreamer Direct-To-Disc Sessions (Bertus)
Shopping - All Or Nothing (Bertus)
Stone Temple Pilots - Perdida (Warner Music)
Sunda Arc - Tides (Bertus)
Supersuckers - Play That Rock -N- Roll (Bertus)
Svart Crown - Wolves Among The Ashes (Sony Music)
Svart Crown - Wolves Among The Ashes (Mystic Production)
Sylosis - Cycle Of Suffering (Mystic Production)
The Strokes - First Impressions Of Earth (Sony Music)
The Strokes - Is This It (Sony Music)
The Strokes - Room On Fire (Sony Music)
Total Annihilation - …on Chains Of Doom (Bertus)
Trilok Gurtu - God Is A Drummer (Bertus)

Reedice:
Robert Glasper - Fuck Yo Feelings (Universal)

NÁZORY
  • Assassin, God dethroned... (Fimi, 11.02.2020 07:31) Reagovat

    Assassin, God dethroned

  • Green Day (Lukáš, 11.02.2020 07:42) Reagovat

    Green Day na Colours Of Ostrava???

    • Re: Green Day (Lukáš, 11.02.2020 10:51) Reagovat

      Autor už opravil :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Sto káv, sto rozhovorů. Podcast "Na kafe s Davidem Pomahačem" slaví (18.02.2024 16:16)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu