Křehkost, která chytí za srdce, romantika, která vzdoruje kýči - Ben Howard se vrací do Prahy

21.03.2023 11:53 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

V rámci letní koncertní série My Kind of Summer vystoupí v Praze 11. července britský hudebník Ben Howard. Držitel dvou prestižních Brit Awards ve Žlutých lázních společně se svou kapelou představí aktuální album "Collections from the Whiteout", které produkoval Aaron Dessner z The National. Atmosférické skladby z novinky doplní jeho romantické hity jako "Only Love" nebo "Keep Your Head Up".

Ben Howard přijede do Prahy po pěti letech, naposled tu zahrál ve vyprodaném Velkém sále Lucerny. Vstupenky budou v prodeji od 24. března na stránkách fource.cz a v prodejních sítích GoOut a Ticketmaster.

Už jeho debut "Every Kingdom" z roku 2011 vyvolal pořádný rozruch. Sladké skladby "Old Pine" a "Only Love" kombinovaly to nejlepší z britské písničkářské tradice s aktuálním, křehkým indiepopovým zvukem. Album nominované na Mercury Prize tehdy představil rovnou na hlavní stagei festivalu Glastonbury.

Do dnešního dne vydal celkem čtyři nahrávky, na kterých prozkoumával možnosti akustického zvuku prostoupeného jemnou elektronikou. O tom, že Ben Howard i po deseti letech na scéně patří mezi špičku současné nezávislé scény, svědčí i úspěch poslední nahrávky "Collections from the Whiteout", která debutovala na špičce britské albové hitparády. Album vzniklo v úzké spolupráci s Aaronem Dessnerem z The National.

"Přestože byl Aaron hned od začátku nadšený ze skladeb, které jsem mu poslal, tak se mě snažil dostat z mé komfortní zóny. Tam, kde jsem nevěděl, jak dál, on hned viděl paletu barev a zvuků, jaké by mě samotného nikdy nenapadly," komentoval Howard spolupráci pro magazín Paste.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY