Nothing But Thieves ohlašují na červenec nové album. Nová skladba má ale do rocku hodně daleko

19.03.2023 10:42 - Kateřina Spacek | foto: Jan Kuča

Britští rockeři Nothing But Thieves chystají na léto již čtvrtou studiovku, která ponese název "Dead Club City". Fanoušci se jí dočkají 7. července. Chystaná novinka následuje po albu "Moral Panic" z roku 2020.

Tracklist a bližší informace ohledné nového alba jsou sice ještě neznámé, kapela se ale podělila o videoklip k novému singlu "Welcome To The DCC". Pětice rockerů, které proslavil hit "Amsterdam", k písni řekli následující:

"Naše nová skladba je jako kopanec přímo do žaludku. Nenechá vás vydechnout. Pro nás je tahle píseň trochu nepříjemná. Nejdřív byla mimo naši komfortní zónu, ale myslím, že čím víc jsme s ní žili, tím víc jsme si ji zamilovali."

Novinku produkoval Jonathan Gilmore, videoklipu se ujal režisér Jay Green. Děj se odehrává ve smyšleném futuristickém městě Death Club City a sleduje osud dvou neznámých lidí. Klip má téměř nádech oblíbeného seriálu "Black Mirror", který se rovněž odehrává blízké budoucnosti. Co se týká písně samotné, ta má do rocku hodně daleko. Hudebně místy připomíná zremixovanou "Swoon (Boys Noize Summer Mix)" od The Chemical Brothers spolu s odlehčenou verzí "Stress" od Justice.

Pokud byste tuto píseň a samozřejmě i mnohé další chtěli slyšet naživo, budete mít možnost v červnu na festivalu Rock for People.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY