Shania Twain přezpívala skladbu "Falling" od Harryho Stylese. Otiskla do ní svou bolest

22.03.2023 08:09 - Jana Kloučková | foto: Republic Records

Shania Twain v únoru rozšířila svou diskografii o šestou řadovku. Nese název "Queen Of Me" a dosud z ní vyšly singly "Waking Up Dreaming" a "Giddy Up!" včetně doprovodných klipů.

Kolem desky jinak panuje spíše ticho, turné navíc startuje až příští měsíc. Muzikantka tak nelenila a natočila tři tracky k projektu "Spotify Singles". Ten zahrnuje akustickou verzi její vlastní skladby "Queen Of Me" a dvě coververze. Jednou z nich je klasika "Spoonful" od zesnulého bluesmana Howlin' Wolfa a druhou známý song "Falling" od jejího popového kolegy Harryho Stylese.

Dvojice Twain a Styles poprvé spolupracovala během loňského festivalu Coachella - Kanaďanka tehdejšímu headlinerovi hostovala. Společně zazpívali její hity "Man! I Feel Like a Woman" a "You're Still The One". V říjnu ještě prozradila, že by na spolupráci ráda navázala ve studiu, ačkoliv rovnou potvrdila, že na nahrávce "Queen Of Me" už k tomu nedojde.

Vznikla tedy alespoň předělávka Stylesova singlu "Falling", která se od předlohy hudebně příliš neliší. Zatímco verze britského interpreta využívá dvojí stopu a prvotřídní vokál k vytvoření síly, půvab coververze spočívá v nuancích, ve způsobu, jakým se zpěvaččin hlas láme, když se noří do klavírní melodie. Stěží lze přeslechnout desítky let zkušeností, které skladbu pozvedávají na novou úroveň.

K natáčení umělkyně dodala: "Prostě jsem se do 'Falling' zamilovala. Harryho mám ráda a jeho pojetí písně mě opravdu dojalo. Chtěla jsem si ji zkusit zazpívat a vyšlo to emotivněji, než jsem si myslela. Tak trochu v tom slyším svou bolest."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY