Michal Hrůza a jeho "Sebestředná?" rýpou do vztahů

06.03.2023 14:45 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Pýcha

Michal Hrůza se aktuálně chystá na jarní sérii koncertů, ještě než ale vyrazí na první štaci, přichází se singlem "Sebestředná?". Pojednává o partnerských vztazích a vzájemném obviňování.

"Píseň je o soužití dvou lidí, kteří spolu sice žijí, ale přitom jsou jen spolubydlící. Navzájem se obviňují, že vinu na tom má ten druhý, sebestředný. Otazník v názvu dává možnost pochopit, že vinní jsou oba," přibližuje song interpret, a tak trochu tím nechtěně poodkrývá finále doprovodného videa. Hlavní roli v něm ztvárnila Lenka Langerová, kterou režisér Jiří Studnička zachycuje při každodenním plnění pracovních a volnočasových aktivit, návyků a stereotypů.

Podíl na hudbě má tentokrát kytarista Honza Horáček, za textem stojí klasicky sám Hrůza. Energickou a trochu netradiční skladbu, která se docela vymyká z muzikantova zavedeného repertoáru, začali hned na sociálních sítích komentovat fanoušci. Mnozí ji popisují jako krok stranou. Nemyslím si. "Sebestředná?" veselou formou rozebírá palčivé téma, kdy pro mnohé jdou vztahy stranou a prim hraje seberealizování.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY