Za vítěznými Calinem a Viktorem Sheenem startuje v albovém žebříčku Ektor, rádiím dál vévodí Miley Cyrus

03.03.2023 17:05 - Josef Martínek | foto: archiv Ektora

Na vedoucí příčce rádiového ani albového žebříčku nedošlo ke změně. Éteru kraluje potřetí za sebou Miley Cyrus se singlem "Flowers" a stejný počet prvenství mají na kontě Calin a Viktor Sheen v pořadí desek. Za jejich nahrávkou "ROADTRIP" následuje nejúspěšnější novinka týdne - Ektorův "Detektor III".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - V našich rádiích vítězí Miley Cyrus s "Flowers" potřetí, v USA i Velké Británii však nasbírala dokonce už šest triumfů v řadě. Že bychom měli aspiranta na hit tohoto roku? Zpěvaččino očekávané album "Endless Summer Vacation" vyjde už příští pátek 10. března a bude obsahovat celkem dvanáct skladeb, včetně spoluprací s kolegyněmi Siou a Brandi Carlile.

Nic se nemění ani na druhé příčce: Lewis Capaldi a jeho song "Forget Me" v tomto roce na medailových stupních ještě ani jednou nechyběli. Do top trojky se vrací bronzový Harry Styles, jehož skladba "As It Was" sklízela největší úspěchy loni na jaře a v létě - tuzemský éter tehdy opanovala hned pětkrát. Od července ale na další medailový výsledek až do tohoto týdne čekala.

Bramborový je s písničkou "Celestial" Ed Sheeran, který v uplynulých dnech potěšil fanoušky oznámením nového alba "-". Uslyšíme ho už 5. května. Top pětka neunikla ani skupině Mirai, jejíž trvalka "Vedle tebe usínám" je s jednapadesáti koly nejdéle bodující položkou elitní desítky.

Překvapením může být novinkové označení pro hit "Uptown Girl" v podání irských Westlife. Předělávku skladby Billyho Joela totiž formace nahrála už v roce 2001, u nás nyní začíná jako pětačtyřicátá nejhranější. O čtyři příčky níže startují litevský DJ Dynoro a Sophie Simmons zásluhou "Live And Die", čtyřiapadesátou řádku obsadili Linkin Park s nedávno zveřejněnou skladbou "Lost", ze které znějí vokály zesnulého Chestera Benningtona.

Zbývající novinky obstarali Imanbek a Jay Sean (63. "Gone"), Emma Drobná (85. "Hawaii") a Sam Smith s Kim Petras, kteří s "Unholy" ukořistili devadesáté sedmé místo.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Lewis Capaldi - Forget Me
  3. Harry Styles - As It Was
  4. Ed Sheeran - Celestial
  5. Mirai - Vedle tebe usínám
  6. Chinaski - Měl bych si boty zout
  7. Poetika - Půlnoc
  8. Toby Romeo feat. Keanu Silva, Izko & Ásdís - Wow
  9. Måneskin - The Loneliest
  10. The Kid Laroi - Thousand Miles


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Tři týdny, tři vítězství. Calin a Viktor Sheen zatím s nahrávkou "ROADTRIP" nepoznali porážku, což ovšem vzhledem k současné popularitě obou interpretů nelze považovat za překvapení. Jak dlouho asi bude trvat, než se najde jejich přemožitel?

Na stříbrném stupni zahájil svou cestu žebříčkem další ze zástupců tuzemského rapu. Ektor s titulem "Detektor III" navázal na první dvě části trilogie z let 2015 a 2016. Album pokřtí už za pár dní v pražském Foru Karlín, vstupenky už ale neseženete, je beznadějně vyprodáno.

Bronz si připisuje sólový Sheen ("Příběhy a sny") a čtyřku zase sólový Calin ("POPSTAR") a ani na pátém místě nenajdeme jiný žánr než rap. Po minulém startu na třináctce si na tuto pozici významně polepšil slovenský interpret Pil C díky desce "S láskou, Lukáš."

Na číslo deset poslali posluchači novinku "Trustfall" od Pink, která v porovnání se zpěvaččinými předchozími řadovkami zůstala za očekáváními. Čtyři roky stará kolekce "Hurts 2Be Human" byla ve své době čtvrtá nejžádanější, "Beautiful Trauma" z roku 2017 dosáhla na úplný vrchol.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. N Ektor - Detektor III
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Calin - POPSTAR
  5. Pil C - S láskou, Lukáš.
  6. PTK - Golden Hill
  7. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Måneskin - Rush!
  10. N Pink - Trustfall

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY