Noel Gallagher je opět v ráži. Tentokrát to schytal(i) Sam Smith

02.03.2023 09:25 - Simona Knotková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jak známo, Noel Gallagher si servítky nebere. Pověst kulturního glosátora naposledy stvrdil v rozhovoru pro nizozemské rádio Kink, ve kterém přišla řeč na současnou popovou scénu. A stejně jako už tolikrát v minulosti i v tomto případě si bývalý člen legendárních Oasis necenzurovaně zanaříkal.

"Hudba se celkem roztříštila a hitparádám vévodí pop. Popová muzika je v pořádku, pokud jsou popové hvězdy cool. Dnešní hvězdy jsou bohužel zas*aní idioti," pronesl do éteru.

Pro konkrétnější objasnění svého výroku uvedl jméno Sam Smith. "Jenom se na něho podívejte!" dodal, a ještě více tak přilil olej do ohně. Smith se v roce 2019 totiž označil(i) za nebinárního člověka a preferuje zájmena they/them, tedy v češtině oni/je. Noel Gallagher tuto skutečnost, ať už záměrně, či nezáměrně, ignoroval, což vzbudilo rozruch mezi britskými médii.

Aby článek nebyl pro některé čtenáře moc bulvární, doplňme, že rockerovi vyjde nová deska "Council Skies" 2. června, zatímco Sam Smith nás novinkou "Gloria" potěšil(i) již na konci ledna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY