Headlinerem letošního Basinfirefestu budou švédské hvězdy Ghost

24.02.2023 10:18 - Ondřej Hricko | foto: Basinfirefest

Aktuální ročník západočeského festivalu Basinfirefest, který se letos uskuteční tradičně ve Spáleném Poříčí v termínu 22. až 26. června, získal do své, jíž tak nabité sestavy skutečně hvězdné jméno. Je jím švédská skupina Ghost, která zde odehraje jediné exkluzivní vystoupení pro tento rok v České republice.

Ghost v loňském roce vydali velice povedenou pátou nahrávku "Impera", na které se tentokrát ujal mikrofonu Papa Emeritus IV. Album dosáhlo ohromného komerčního úspěchu. Také naše redakce ho ocenila ve výročním žebříčku.

Line-up festivalu ovšem nabízí i další velice atraktivní jména, jako je australská parta Airbourne, metalové královny Butcher Babies, slovenské Catastrofy, švédské crossoverové legendy Clawfinger, německé dark-folkové Faun, americké divočáky The Fever 333 či další švédské hvězdy Pain nebo německou kultovní trashmetalovou partu s láskou k pivu Tankard. Z domácích se představí třeba Dark Gamballe nebo Frozen Poppyhead.

Vstupenky jsou k dispozici aktuálně za 2 190 Kč, a to na webu festivalu, kde najdete také další praktické informace a všechny dosud potvrzená jména interpretů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY