V klipu "Rallumer les étoiles" se Mylene Farmer ohlíží za svými vzpomínkami

21.02.2023 08:25 - Dan Hájek | foto: Marcel Hartmann

"Rallumer les étoiles" je již třetím singlem z povedené dvanácté řadovky od Mylene Farmer "L'Emprise", zároveň je to jedna ze dvou skladeb, na kterých autorka spolupracovala s Mobym. "Rallumer les étoiles" tak nese prvky typické pro rukopis tohoto zvukového chameleona.

Doprovodný klip sestavila francouzská herečka a režisérka Mélanie Laurent, kterou jsme mohli zaregistrovat coby postavu Šošany Dreyfusové v "Hanebných panchartech" Quentina Tarantina. Vizualizace snímku je postavena na imaginaci a reflexi zpěvaččiných vzpomínek a nezapře inspiraci malebností a obrazotvorností "Malého prince" a historie samotné. Video kombinuje několik spojnic, a fanoušci zde opět objeví hned několik odkazů ke dřívějším videoklipům této rodačky z kanadského města Pierrefonds. Zejména k těm raným, včetně toho k hitovce "Pourvu qu'elles soient douces", který režíroval Laurent Boutonnat a který nabízel až filmové pojetí. Mezi postavami pak třeba nechybí Mylenin dědeček, který byl nadaným sochařem.

Na červen a červenec letošního roku má Mylene Farmer v plánu stadiónové turné pojmenované "Nevermore 2023". Startuje 3. června v Lille a končí 29. července v Nice. V mezičase ona sama stihla hostování v alternativní, duetové verzi skladby "Ghosts (How Can I Move On)" britských Muse a možná ji zaslechneme i na Mobyho chystaném kompletu "Resound NYC".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY