Již tento víkend Ostrava ožije hudebními barvami

09.07.2003 18:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava
© facebook interpreta
Již tento pátek a sobotu 11. a 12. července ožije centrum Ostravy 2. ročníkem mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava. Na deseti scénách se představí téměř pět set hudebníků a DJů. Festival se svým rozsahem zařadil mezi největší hudební akce v České republice, nabídne bohatý multižánrový program z oblasti world, etno, taneční, rockové i folkové hudby.

Hlavní hvězdou je srbský hudebník a skladatel Goran Bregović a jeho téměř padesátičlenný Wedding And Funeral Band. Na pódiu se při jeho koncertu objeví dechová sekce z Bělehradu, dvojice bulharských zpěvaček, pravoslavný sbor, smyčcová sekce z Polska, perkuse, dirigent a sbormistr Ognjan Radivojević. Ve 2,5 hodinové hudební smršti zazní jak nejvýraznější skladby z filmů režiséra Emira Kusturici, tak i písně z posledního alba "Tales And Songs From Weddings And Funerals". Kromě Gorana Bregoviće patří k největším tahákům festivalu britská skupina Kosheen, ugandský hudebník Geoffrey Oryema, kterého světu objevil Peter Gabriel, izraelská hvězda Sheva, Te Vaka z Polynésie, britští Oi-Va-Voi, Suí Vesan, Korai Öröm z Maďarska a Drum Machina s tirákem obřích bubnů z Polska, odkud přijedou i výborné kapely Hey a Tumbao. Za Českou republiku se představí kromě mnoha dalších např. J.A.R., Support Lesbiens, Kryštof či The Ecstasy Of Saint Theresa. Festivalové vstupné je ve srovnání s obvyklým vstupným na koncerty světových skupin velmi příznivé - do 10. července 499,- Kč, na místě pak 599,- Kč na oba dny.

Festival kromě hudebních zážitků nabídne i několik tanečních a hudebních workshopů určených široké veřejnosti - bubenický polské skupiny Drum Machina, břišního tance, tance salsy, workshop bubeníka a šamana Wendyho Zulu a skupiny Tubabu. Festival se koná v centru Ostravy - v oblasti ulice Stodolní a na výstavišti Černá louka. Stodolní ulice je proslulá svými téměř šedesáti kluby, kavárnami, bary a restauracemi, kde po skončení oficiálního hudebního programu poběží zábava až do rána. Pro návštěvníky je tak připravena široká nabídka občerstvení, jídla i pití. Dle předpovědi bude po oba dny velmi příznivé počasí - polojasno bez deště, teploty mezi 22 – 27 °C.

Více informací najdete na webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY