Nick Cave & The Bad Seeds oslavují desetileté výročí "Push the Sky Away" speciálním webem a koncertním filmem

17.02.2023 10:21 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková

Nick Cave And The Bad Seeds se k deseti letům od alba "Push the Sky Away" rozhodli podělit s příznivci o stejnojmenný koncertní film natočený v losangeleském Fonda Theatre jen pár dní po vydání kolekce. Kapela tehdy odehrála kompletní tracklist, k sestavě se navíc připojil ještě bývalý člen Barry Adamson.

" 'Push The Sky Away' byl pro Bad Seeds začátkem nového, divokého dobrodružství," svěřil se Nick Cave. "Deska nám otevřela úplně jiný přístup k naší tvorbě. Byl to začátek způsobu psaní jako jakési řízené improvizace. Kvůli tomuto posunu se nahrávka stala nezbytným přerodem, který Bad Seeds zoufale potřebovali. Z tohoto důvodu zůstává 'Push The Sky Away' jedním z mých nejoblíbenějších alb Bad Seeds."

Koncertní film je jen jednou ze součástí nově spuštěných webových stránek k jubileu zmíněné studiovky. Na stránkách je k vidění video, audio a další obrazový materiál včetně záběrů z backstage.

Setlist "Push the Sky Away" z Fonda Theatre je následující: We No Who U R, Wide Lovely Eyes, Water’s Edge, Jubilee Street, Mermaids, We Real Cool, Finishing Jubilee Street, Higgs Boson Blues, Push the Sky Away, From Her to Eternity, O Children, The Ship Song, Jack the Ripper, Red Right Hand, Deanna, Love Letter, The Mercy Seat, Stagger Lee.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY