Jake Shears zve klipem "Too Much Music" na soukromou párty

02.02.2023 16:12 - Dan Hájek | foto: Damon Baker

Od vydání jeho bezejmenného sólo debutu letos uteče téměř pět let. Tuto dobu Jake Shears vyplnil mnoha aktivitami, před letními prázdninami se však dočkáme jeho druhé řadovky. Ta ponese název "Last Man Dancing" a aktuálně na ni láká singlovka "Too Much Music".

V průběhu covidové proluky se frontman Scissor Sisters odstěhoval z New Orlenas do Portugalska a pak se na chvíli usadil v Londýně. S nahráváním alba mu pomohli Boys Noize a Vaughn Oliver, mezi hosty nechybí Kylie Minogue, Big Freedia, Le Chev a Amber Martin. Výsledná kolekce má být pozvánkou na vyšperkovanou domácí párty s tanečními hymnami a hlubšími odbočkami do temnějších koutů vašich obývacích pokojů. Půjde prý o směs electropopu, tech-housu nebo skočného disca s dalšími vlivy.

Pilotní ochutnávka šlape v experimentální rovině glam rocku, je poháněná diskotékovým beatem a soulovými harmoniemi. Shears tímto vším proplouvá s lehkostí sobě vlastní a nabádá k uvědomění si, že je zbytečné v našich životech přešlapovat na jednom místě. Hned na několika místech si povšimnete odkazů na jeho domovskou skupinu.

Doprovodný klip režíroval Calum Macdiarmid a vedle hlavního aktéra si v něm zahrála dvojice Erik Vent a kráska Jerry-Jane Pears. Během několika málo chvil se ocitnete uprostřed natáčení fiktivního snímku odehrávajícího se v sedmdesátých letech minulého století. Zápletka mezi touto trojící se celkem záhy zamotá. Povedený klip zaujme především dobovou atmosférou.

Deska "Last Man Dancing" vyjde v pátek 2. června a Jake Shears na ni nachystal tento tucet skladeb: Too Much Music, Do the Television, Voices (feat. Kylie Minogue), I Used to Be in Love, Really Big Deal, Last Man Dancing, 8 Ball (feat. Le Chev), Devil Came Down the Dancefloor (feat. Amber Martin), Mess of Me, Doses (feat. Big Freedia), Radio Eyes, Diamonds Don't Burn. Fyzicky album vyjde na cédéčkách a vinylech (k dispozici bude čirá nebo oranžově mramorová varianta).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY