Frontman Cage The Elephant Matt Shultz strávil kvůli nelegálně drženým zbraním noc za mřížemi

09.01.2023 17:19 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Strnadová

Zpěvák Matt Shultz, známý především jako frontman amerických rockerů Cage The Elephant, byl ve čtvrtek 5. ledna zatčen v New Yorku a obviněn z neoprávněného držení zbraně. Vše se dle dostupných informací odehrálo v hotelu Bowery, kde tou dobou rodák z Bowling Green pobýval. Jeden ze zaměstnanců hotelu jej zahlédl s pistolí v kapse u kalhot cestou k jedné z hotelových veřejných toalet, o čemž následně informoval policii. Ta poté vzala Shultze do vazby.

Muzikant přiznal, že vlastní dvě střelné zbraně ráže .45, Sig Sauer a Smith & Wesson, přičemž měl tvrdit, že si nepamatuje, zda jsou ještě v hotelu. Soudce proto na něj vydal zatykač a povolení, které policistům umožnilo prohledat jeho hotelový pokoj. Obě nalezené střelné zbraně byly v době nálezu nabité, muzikant navíc neměl na zbraně žádnou licenci. Policisté dále našli jedenáct polaroidových fotografií se zbraní a šest ručně psaných poznámek. Zpráva na jedné z poznámek zněla: "Budu se bránit, pokud budu napaden," uvedla prokuratura.

Devětatřicetiletý Shultz strávil noc na 9. okrsku na Manhattanu a byl obviněn z trestného činu držení střelné zbraně a dle soudních záznamů čelí několika obviněním z držení zbraní. Zpěvák zaplatil kauci ve výši deseti tisíc dolarů, ale tím pro něj problémy nekončí - 22. února by měl předstoupit před soud. Jeho právník Sanford Talkin se doposud odmítl k případu vyjádřit.

Cage The Elephant hrají od roku 2006 a doposud vydali pět alb. Jejich prozatím poslední nahrávkou je deska "Social Cues" z roku 2019, která formaci přinesla cenu Grammy za nejlepší rockové album. Pro kapelu to byl již druhý zlatý gramofonek, jelikož si sošku odnesla i o tři roky dříve za nahrávku "Tell Me I'm Pretty".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY