Muse si do klavírní balady "Ghosts" pozvali francouzskou Mylene a italskou Elisu. A je to nádhera

12.12.2022 11:30 - Honza Balušek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Muse z desetipoložkové desky "Will Of The People" vyslali do světa pět singlů už před jejím srpnovým vydáním, a tak toho na albu k propagaci už mnoho nezbylo. Podzimně-zimní volba nakonec padla na klavírní baladu "Ghosts (How Can I Move On)", kterou trojice pro singlové účely doplnila o vokály dvou slavných (neanglických) zpěvaček.

I když písnička v žádném případě není zrovna pozitivní, pro svůj jednoduchý, u Muse naprosto netypický akustický zvuk se do předvánočního času skvěle hodí. Vždyť sváteční dny, to nejsou jen dárky, ale také chvíle plné melancholie a vzpomínání na ty, co s námi už nejsou.

Už tak mimořádně silná skladba získala díky nápadu nahrát ji i jako mezinárodní duety další emociální vrstvu a pro fanoušky Italky Elisy a Francouzky Mylene Farmer se jedná o nečekaný dárek. Obě dámy jsou ve svých domovských zemích velkými hvězdami, Mylene na příští rok chystá (možná rozlučkové) turné po stadionech v devíti městech. A obě se úkolu zhostily skvěle. Zatímco druhou sloku zpívají ve své mateřštině, u konce se k frontmanovi formace Mattu Bellamymu připojí v angličtině a v obojím případě je to čirá krása.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY