Proč? Lucie svou písničku plnou sboru a orchestru doplnila o ještě více sboru a orchestru

30.11.2022 18:36 - Honza Balušek | foto: Universal

Lucie po několika odkladech konečně odjela své dlouho připravované operní turné a přes počáteční slabší návštěvnost v Ostravě ji na dalších zastávkách čekaly plnější haly a třeba i napěchovaná pražská O2 arena. Skvělý koncert se už brzy dočká alespoň částečného záznamu na CD, na to nyní láká nová úprava skladby "Nejlepší, kterou znám" a videoklip.

A stejně jako v titulku se znovu musím zeptat - proč? Proti samotné baladě rozhodně nic nemám, líbila se mi už před pár lety, kdy vyšla jako první vlaštovka z reunionové desky "EvoLucie". Ale už původní verze je plná sborů a orchestru. O letošní přepracování se postarali producent Filip Vlček a autor celého orchestrálního aranžmá turné, dirigent Kryštof Marek, ale nuance mezi oběma podobami zachytí pravděpodobně jen muzikanti. Běžní posluchači snad ani nemají šanci zjistit, že se obě nějak výrazně liší.

O co by bylo lepší, kdyby se symfonické úpravy dočkala třeba nějaká z ryčných rockových vypalovaček jako "Vona říká jó" či "Krev a r'n'r", které show otevíraly, nebo z něžnějšího ranku letitá, ale stále úžasná "Rouháš se bohům". U "Nejlepší, kterou znám" se to jeví přinejlepším jako zcela zbytečné.

Videoklip, který písničku doprovází, nezaznamenává její živou podobu, jak by se snad dalo čekat, ale z valné většiny nabízí s ní nijak nesouvisející záběry z celého turné. Sice připomene atmosféru koncertů, ale to je tak vše.

Song "Nejlepší, kterou znám (Symphonic)" najdeme společně s dalšími skladbami od 16. prosince i na dvojCD "Lucie V Opeře 2022". To na prvním disku přinese vybraných dvanáct živě zaznamenaných kousků a na druhém sedm remixovaných verzí. Pokud se už nemůžete dočkat, 2CD najdete k předobjednání v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY