The Atavists v klipu "Prettier Than You" ukážou Broskvičky

01.12.2022 14:31 - Hana Bukáčková | foto: Jan Liščák

The Atavists to mají za pár... než jim 16. prosince vyjde album "Prettier Than You". Stejnojmennou píseň si ale můžete poslechnout už nyní. Jedná se o třetí singl z připravované desky.

Hybná skladba vás vystřelí do kytarových sedmdesátek. Doprovází ji video, jehož kamery a střihu se chopil baskytarista Hugo Trkal. "Snad u každého našeho klipu říkám, že je to jako sen v horečce. A řeknu to i tentokrát. Naše zkušebna, ale na naše nástroje nehrajeme my, ale pětice dívek. Najednou nehrají na kytary, ale na zeleninu a pečivo. Za nimi se promítá pelmel psychedelických animací a záběry z pořadu Kolotoč," říká frontman skupiny a autor songu Adam Krofian.

A jak řekl, tak se i stalo - ve snímku tedy neuvidíte členy nadějné hradecké formace, ale fiktivní pardubickou dívčí kapelu Broskvičky (už ten název zní velmi pofidérně), kterou ztvárnila parta mladých hereček kolem Anny Řehůřkové. A když už tam místo nástrojů a mikrofonů byly potraviny, tak proč je nakonec nesež*at, že?

The Atavists potvrzují svůj standard, jak hudební, tak vizuální. Opět vás posadí do kosmické lodě a odvezou do lepší a bláznivější retro minulosti, která byla nasáklá svobodou, hnutím hippies a určitou dávkou špinavosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY