Milan Áda připravuje album "Po pěšinách snů". Podpořit ho můžete na Startovači

27.11.2022 11:11 - Milan Menčík | foto: Milan Áda

Milan Áda vydal v roce 2016 desku "Dopisy" a nyní na ni navazuje nástupcem "Po pěšinách snů". Znovu je z většiny autorem hudby i textů, za mikrofon si tentokrát stoupl třikrát, v písních "Měsíc hladu", "Žalm" a "Velikonoční".

Milan Áda - Po pěšinách snů
© Milan Áda
Celkem dvanáct songů má dva motivy. "Ústředním a jednotícím motivem alba, spojujícím významově písně starší s novými, jsou lidské touhy a sny, zachycené v průběhu toku života - od období mladického hledání až po hodnotovou rekapitulaci muže, stojícího na prahu 'životního září'. Druhou jednotící linií projektu je má potřeba poděkování mým 'hudebním vzorům', totiž mým nejmilejším písňovým tvůrcům, zpěvákům a muzikantům, kteří mě - vděčného posluchače - provázejí již čtyři desítky let," vysvětluje hlavní pohnutky své tvorby muzikant, vlastním jménem Milan Sklenář.

Kolekci nahráli špičkoví muzikanti z Druhé trávy doplněni o houslistu Jana Hrubého a Josefa Malinu. Pěvecké party si vzali na starosti Blanka Táborská, Ivo Viktorin a Karel Markytán z AG Fleku společně s Robertem Křesťanem, Svatkou Štěpánkovou a Ádovou dcerou Janou Sklenářovou.

Dvanáctku skladeb vydává Milan Áda vlastním nákladem, proto bude vděčný za jakýkoliv příspěvek na Startovači. Vybrané finance použije na dokončení díla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY