Twisted Sister budou uvedeni do Metalové síně slávy

24.11.2022 19:09 - Kateřina Spacek | foto: Petra Hubáčková / musicserver.cz

Klasická sestava Twisted Sister ­ve složení Dee Snider, Jay Jay French, Eddie Ojeda, Mark Mendoza a zesnulý bubeník A.J. Pero bude uvedena do Metalové síně slávy. Šestý ročník charitativního galavečera se uskuteční 26. ledna 2023 v klubu The Canyon v Agoura Hills v Kalifornii.

Po slavnostním aktu se uskuteční speciální setkání s frontmanem skupiny Sniderem, který je zároveň ambasadorem značky vodky Rocavaka. Budou zde mimo jiné ke koupi a podpisu limitované číslované lahve.

Výtěžek z ceremoniálu Metal Hall Of Fame 2023 bude určen neziskové organizaci D.A.D. (Drums And Disabilities). Ta pořádá například bezplatné hudební programy a poskytuje terapeutické služby dětem se speciálními potřebami a zraněným veteránům v různých zdravotnických zařízeních a komunitních centrech.

Twisted Sister se rozešli na konci 80. let. Po více než deseti letech se kapela veřejně znovu sešla v listopadu 2001, aby se stala součástí programu benefiční akce New York Steel, jejímž cílem bylo získat peníze pro nadaci New York Police And Fire Widows' And Children's Benefit Fund.

V roce 2016 se pak muzikanti vydali na poslední turné s názvem "Forty And Fuck It", kterým oslavili 40. výročí založení skupiny. Vystupovali zde ve složení Snider, French, Ojeda a Mendoza spolu s bubeníkem Mikem Portnoyem. Vůbec poslední koncert se uskutečnil v listopadu téhož roku, tedy 20 měsíců po Perově odchodu. Do Česka se pánové stavili v roce 2011, tehdy potěšili návštěvníky festivalu Masters of Rock.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY