Jubilejní desátá deska veleúspěšných rockerů Nickelback je tu

23.11.2022 09:45 - Redakce | foto: Shervin Lainez / BMG

Právě vydané album "Get Rollin'" je prvním počinem Nickelback po pěti letech. Očekávaná desátá studiovka multiplatinové kapely vyšla v pátek 18. listopadu u BMG, poslechnout na své oblíbené streamovací platformě si ji můžete zde.

Je to zhruba dva týdny, co celosvětově proslulí kanadští rockeři představili videoklip k nové písni "Those Days", druhému singlu z nového alba. Poslech "Get Rollin'" vás provede strhující zvukovou krajinou plnou dobrodružství, nostalgie a emocionálního zkoumání, neb novinková kolekce je pokračováním již nesmazatelného odkazu kapely jako jedné z nejvýznamnějších rockových formací posledních dvou desetiletí. Během nich vyprodali 12 po sobě jdoucích světových turné, nasbírali více než 10 miliard streamů, 23 singlů umístili na vrcholy hitparád a získali přes 26 ocenění, které v březnu rozšíří ještě uvedení do kanadské hudební síně slávy na předávání cen Juno.

Nickelback - Get Rollin'
© Nickelback
Nickelback oznámení alba v září uvedli prvním singlem "San Quentin". Ten vedle aktuálních 21 milionů streamů zaznamenal obrovský úspěch v kanadských rádiích, kde čtyři týdny po sobě obýval 1. místo, v USA se probojoval do první devítky. Hutný song umocněný říznými kytarami a masivním beatem byl inspirován setkáním frontmana Chada Kroegera s dozorcem z nechvalně proslulé kalifornské věznice s vysokou ostrahou a jeho téma sleduje plánování útěku.

Druhý singl "Those Days", v němž kapela vzpomíná na dobrodružství z mládí, je kontrastem k ostrému úvodu alba a opírá se o melodičtější stránku kapely, jak ji od hudbníků známe z hitparádových hitů "Rockstar", "Photograph" nebo "How You Remind Me". Nejnovější singl "High Time", vydaný krátce před albem, bere posluchače na zamlžený výlet napříč zemí, který připomíná, že vždycky je někde 4:20, a spojuje charakteristický rockový zvuk kapely s country podtóny a vlivy 80. let.

Na albu se však nachází i melodické balady ("Does Heaven Even Know You're Missing?" a "Horizon"), které jsou vyváženy údernými rockovými peckami (vedle prvního singlu třeba "Vegas Bomb" či "Skinny Little Missy"). Autorem jedenácti skladeb je celá kapela, na produkci se podíleli Chad Kroeger, Chris Baseford a Ryan Peake.

Desátá studiovka Nickelback je už nyní k dispozici prostřednictvím digitálních platforem a ke koupi na CD ve verzích "Get Rollin'" a "Get Rollin' (Deluxe)", která obsahuje čtyři bonusové skladby - akustické verze písní "High Time", "Just One More", "Does Heaven Even Know You're Missing?" a "Horizon". Standardní i deluxe verze alba vyjdou v roce 2023 také na vinylu. Obě edice si můžete koupit v našem shopu. Milovníci vinylů si budou muset počkat až do jara příštího roku, ale předobjednat si elpíčko mohou samozřejmě také již nyní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY