Obnovená Pantera míří do pražské O2 areny

22.11.2022 18:08 - Jiří V. Matýsek | foto: Loud Sound Epicenter

Legendární Pantera se po dvaadvaceti letech opět vrací na pódia... a Česká republika bude u toho. Do Prahy se skupina - téměř přesně po čtvrtstoletí, v roce 1998 zde hrála coby jeden ze supportů Black Sabbath - vrátí 12. června, kdy zavítá do O2 areny. Předprodeje vstupenek startují 25. listopadu v 10.00, členové klubu LiveNation budou mít svou šanci na přednostní nákup lístků od 23. 11. rovněž od desíti hodin dopoledne.

Na aktuálním turné doplní původní členy Phila Anselma a Rexe Browna kytarista Zakk Wylde a bubeník Charlie Benante. Společně představí průřez diskografií slavné formace, která je označována za jednu z nejvlivnějších metalových kapel devadesátých let. Alba jako "Cowboys From Hell", "Vulgar Display Of Power" nebo "Far Beyond Driven" dodnes platí za stavební kameny heavy muziky.

Navzdory tragickému konci - kytaristu Dimebaga Darrella zastřelil fanoušek přímo na jevišti, kde hrál se svou skupinou Damegeplan, ve čtyřiapadesáti letech zemřel i bubeník Vinnie Paul - má hudba Pantery stále výrazný vliv a oddané zástupy následovníků a posluchačů.

To je mimochodem důvod, proč oznámení o obnovení kapely a následném turné způsobilo takové bouře. Ne všichni fanoušci totiž chtějí příběh texaské čtveřice znovu otevírat, navíc v doplněné sestavě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY