Kucharski jsou v novém klipu "Oděni v sametu"

17.11.2022 09:00 - Tisková zpráva | foto: Indies Scope

V novém videu "Oděni v sametu" kapely Kucharski zazní citace ze slavného novoročního projevu Václava Havla z roku 1990. Režisér Tomáš Matonoha zpracoval vizuálně další skladbu z druhého řadového alba "Beze jména", na kterém neotřelí klasici alternativy dávají vyniknout básním Jiřího Kucharského.

I v druhém klipu z připravované trilogie hraje Nela Boudová. Tentokrát se účastní hostiny a zažívá daleko příjemnější chvilky než v prvním videu "Vážená paní", kde prchala před nevhodným nápadníkem. I tento videoklip byl natočen na zámku v Náměšti nad Oslavou.

Režisér a herec Tomáš Matonoha hlavní ideu videoklipu popsal takto: "Třicet tři let po sametové revoluci, kdy se symbolicky odzvonilo jedné éře v naději, že bude lépe, lze konstatovat, že očekávání zůstala pro mnohé nenaplněna. A kdoví jestli se kdy naplní. Pro mnohé 'naše země nevzkvétá', je to fakt alespoň pro ty, co chtějí vidět realitu, jaká je. Bohužel i nadále platí a platit bude, že sytý hladovému nevěří... Tak na zdraví."

Kapela Kucharskí se sešikovala v roce 2018 pod vedením nezaměnitelného zpěváka Václava Bartoše (Fru Fru, ex Pluto). Druhé album "Beze jména" vyšlo na jaře 2021 a oproti debutu "Láska co bezhlavě bolí" se vyznačuje košatějším zvukem a písničkovými formami. Přestože lehce alternativní sound, charakteristický zvuk a zpěv jsou pro kapelu jedinečné, zakládá si také na videoklipech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY