V klipu k "Rayon vert" se Mylene Farmer symbolicky toulá v budoucnosti

18.11.2022 11:03 - Dan Hájek | foto: Marcel Hartmann

Chystaná listopadová novinka Mylene Farmer "L'Emprise" pomalu klepe na dveře a nyní ji představuje song "Rayon vert". Jde o duet, v němž vokálně hostuje Simon Buret z dua AaRON (Artificial Animals Riding On Neverland). Vedle něj se na nové kolekci podíleli Archive, Moby nebo Woodkid.

V porovnání s "À tout jamais" se aktuální kousek nese v temnější atmosféře a výraznější elektronice. Tomu odpovídá i samotný vizuál. Režíroval ho zpěvaččin dlouholetý spolupracovník François Hanss a přenese nás kamsi do budoucnosti. Oba hlavní aktéři v něm pozorují vesmírné výjevy. Prim hrají odstíny zelené barvy a několik symbolických elementů, které odkazují na celou hudební dráhu této francouzské divy. Objevují se zde tak havran, hodiny (a časové osy), spojení s "Malým princem" či hledáním tajemného asteroidu. Snímek není jen na jedno zhlédnutí, těch ukrytých hádanek tam jen vícero.

Připomeňme, že dvanáctá řadovka od Mylene Farmer "L'Emprise" vyjde již v pátek 25. listopadu a bude obsahovat těchto čtrnáct položek: Invisibles, À tout jamais, Que l'aube est belle, L'Emprise, Do You Know Who I Am, Rallumer les étoiles, Rayon vert (feat. AaRON), Ode à l'apesanteur, Que je devienne..., Ne plus renaître, D'un autre part, Bouteille à la mer, Rayon vert (version piano voix), Invisibles (version piano voix). Následné turné, pojmenované "Nevermore 2023", startuje 3. června v Lille a skončí 29. července v Nice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY