IMT Smile klipem "Život človeka" představují desku plnou novinek i hitů

15.11.2022 11:28 - Milan Menčík | foto: Universal Music

IMT Smile nesundávají nohu z plynu a pokračují v relativně zběsilém tempu vydávání nových písní i výběrů. V létě se prezentovali speciálním boxem "30X30", kterým oslavili třicáté výročí vzniku kapely, a nyní posílají do světa další album, snoubící staré s novým.

IMTSmile - Život človeka
© Universal Music
Uvozuje ho nový singl a klip "Život človeka", podle kterého dostala kolekce také název. Silné poselství textaře Vlada Krausze ("Viem, som jednou z tých bytostí z kostí / tiež mi uteká moj život človeka") povyšuje další z hitových melodií Ivana Táslera, tentokrát doplněná opravdu povedeným koncertním klipem, jehož autorem je Robo Bošeľa. Finální mix zvuku svěřila kapela do rukou amerického zvukového inženýra a držitele pěti cen Grammy Chrise Lorda-Algeho.

"Piesne sme nahrávali v apríli, ešte pred našou 'Summer Tour'. Nahrávali sme v štúdiu Birdland v Považskej Teplej a v našom štúdiu na Kolibe v Bratislave spolu s našim dlhoročným koncertným zvukárom Janom Došekom. Pôvodne s k nám mal v Birdlande pridať aj Chris, to sa nakoniec nepodarilo, no som veľmi rád, že 'Život človeka' zmixoval Chris vo svojom štúdiu v Los Angeles," doplňuje Ivan Tásler.

Nové album vychází jako vinyl, CD i digitálně. Cédéčko a eAlbum však obsahují o dvě skladby více, poslechnout si ho můžete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY