Everything But The Girl vydají příští rok nové album. První po více než dvaceti letech

09.11.2022 14:26 - David Věžník | foto: Virgin Records

Everything But The Girl jsou zpět. Tracey Thorn a Ben Watt před několika dny oznámili, že připravují desku. Vyjít by měla na jaře roku 2023 a půjde o první studiový materiál po více než dvou dekádách.

"Tak nějak jsem si myslela, že byste rádi věděli, že jsme s Benem vytvořili nové album coby Everything But The Girl. Vyjde na jaře," napsala charismatická zpěvačka lakonicky na svůj twitter. Bližší informace zatím neprozradila.

Manželské popové duo se pravděpodobně nejvíc proslavilo songem "Missing" z roku 1994, respektive jeho o rok mladším remixem, který má na svědomí Todd Terry. Oficiálně svůj (tvůrčí) rozchod nikdy neohlásilo, od alba "Temperamental" 1999 však žádné další nenatočilo.

Činili se ale každý zvlášť. Tracey vydala pět sólovek a napsala knížku o svém přátelství s bubenicí kapely The Go-Betweens Lindy Morrison.

Ben založil vlastní vydavatelství Buzzin’ Fly Records, spolu s DJským kolegou Jayem Hannanem vydává sérii kompilací "Lazy Dog". V roce 1992 mu byl diagnostikován syndrom Churg-Straussové. Zkušenosti s touto nemocí, která ho málem připravila o život, sepsal v roce 2012 memoáry nazvané "Patient".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY